Nem okozott meglepetést, de finom – Sziklakert étterem, Alsópáhok

 

Az elmúlt héten Zalaegerszegen nyaraltam és mind a városban, mind a környéken több éttermet kipróbáltam, ezekből igyekszem írni a jövőben. Az első hely nem közvetlen Zalaegerszeg, hanem egy kisebb település, konkrétan Alsópáhok egy étterme. A Sziklakert étterem a hagyományos stílust követi, legfőképpen magyaros ételekkel, bár a piaci versenyt egy kis pizza is színesíti.

 


Amikor néztem az étlapot, láttam egy ilyet, hogy zalai falatkák. Mivel kíváncsi voltam valami helyi ételre, kipróbáltam. Mint kiderült, ez egy burgonyás panírba forgatott csirkemell, krumplikorongokkal, és fokhagymás-tejfölös mártással. E mellett kértem egy áfonyás limonádét is. A személyzet alapvetően kedves volt és a várakozási idő is oké, ezekkel nincs gond.

 

A limonádé is ízletes, az átlagnál gyümölcsösebb, intenzívebb íze volt, szerintem kifejezetten ízletes. Az ételtől kicsit tartottam olyan szempontból, hogy a burgonyás paníroknál gyakori probléma, hogy a nagyon vastag panír alatt alig van valamennyi hús. És a 6 szelet (de nem akkora szeletek, mint egy rántott húsnál) húsból az elsőnél tartottam is, hogy a félelmeim beigazolódnak, ugyanis elég vastag bunda alatt nem túl sok húst ehettem. A többi szelet húsnál azonban már rendben voltak az arányok, ráadásul a panír alatt nagyon finom és puha maradt a csirkehús. Szóval összességében oké a dolog.

 



Ami a többi összetevőt illeti, a burgonyakorongok jól átsültek, viszonylag vékonyak, de azért nem chips állaguk van, szerintem nagyon kellemes. Amivel picit több gondom volt, az a fokhagymás-tejfölös mártás. És nem az ízével, mert az oké. Hanem egyrészt azzal, hogy a fokhagymát és a tejfölt külön tették rá az ételre, így inkább fokhagymásnak és tejfölösnek nevezném, semmint fokhagymás-tejfölösnek. A másik pedig, hogyha egy sült burgonyára ráöntenek tejfölt, akkor az beázik, elveszti a ropogósságát. Szerencsére ez nem minden falatnál volt érezhető, de azért volt, ahol igen.

 

Mindent egybevetve ez azért egy kellemes, jóízű étel volt. Az árra nem emlékszem pontosan, azt hiszem 4.000 forint körül lehetett, ami nem extrém drága és nem is nagyon olcsó. Igazából ha őszinte vagyok, kicsit különlegesebb ételre számítottam a neve alapján, mert ez mégiscsak egy „rántott hús” volt, eléggé hagyományos köretelemekkel is. Ugyanakkor viszont finom volt, nem volt nagyon drága, a személyzet is kedves volt. Szóval nagy bajok azért nincsenek.

 

Értékelésem: 8/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről: http://www.sziklakertetterem.hu/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról