Eredményhirdetés – Tippjáték

 

Ígérem, ez lesz az utolsó Hatalomkártyás cikk egy jó ideig, de egyvalamivel még tartozom. A Nyugat-Magyarországi HKK Találkozónak ugyanis volt egy tippjátéka. Sajnos sokan panaszkodtak arra, hogy nem tudtak az oldalon kommentelni, így kénytelen-kelletlen a Facebookra helyeztem át a játékot. De szép számú tipp érkezett, amiből jó páran elég közel voltak a maximumhoz. De mielőtt eredményt hirdetnék, nézzük mi volt a nyerő tipp! Emlékeztetőül itt lehet megnézni, hogy miért mennyi pont járt!



 

Akikkel a legtöbb pontot lehetett szerezni!

 

Ugyebár mind a 3 napért külön-külön lehetett pontokat szerezni, és még egy kevés pontot a vígaszdraft és az egyéb játékok is tudtak hozni. Így előzetesen is ki lehetett jelenteni nem biztos, hogy a bajnok szerzi a legtöbb pontot. És most is ez történt.

A legerősebb játékos a pontok szempontjából ugyanis Makó Gergely volt. Bár az elődöntőbe jutásával „csak” 6 pontot szerzett, az első és a második napi győzelme 5-5 pontot ért, e mellett pedig szerepelt a HKK kocsmakvíz győztes csapatában is, így összesen 17 pontot gyűjtött össze.

Második legtöbb pontot a Találkozó bajnoka, Hundzsa Ferenc szerezte meg. A győzelemért járó 10 pont mellett még 3 pontot szerzett az első két napon, ezenkívül a kocsmakvíz és az Activity bajnokcsapatban is szerepelt, így 15 pontot tudott megszerezni.

A harmadik legtöbb pontot az ezüstérmet szerzett Dönczi Krisztián szerezte meg, a 8 pont, ami a második helyért járt még 4-gyel emelkedett az első két napon szerzett pontjai alapján, így 12 pontot szerzett. Aki igazán jó eredményt akart elérni, őket hármójukat meg kellett, hogy tippelje. A játékosok többsége egyébként megtette, Makó Gergelyt és Dönczi Krisztiánt mindössze 2 olyan játékos volt, aki nem tippelte a TOP8-ba, Hundzsa Ferencnél ugyanakkor ez nagyobb szám volt (10), így sokan ott véreztek el, hogy az ő bejutását nem tippelték meg.

A negyedik elődöntős, Aranyi Ákos kevesebb pontot jelentett, mert a 6 pontján kívül csak egyet hozott az első napról, de a 7 pont még mindig egy megjátszásra érdemes érték volt. Szintén 7 pontot ért el Kurunczi Dávid és Varga Krisztián, akik bár csak a legjobb 8-ig jutottak, az első 2 nap picit jobb eredményeket értek el, mint Ákos.

És aki még hibátlan pontot akart elérni, annak a Bärnkopf Bálint-Sallai Gábor-Vogel Patrik hármasból kellett kettőt megtippelnie. Bálint és Patrik egyaránt 4-4 pontot hoztak az első napról, ám a Top16 a végállomást jelentette számukra. Zorall fordított utat járt be, ő az első 2 napról csak két pontot hozott, ám a 8-ba jutással még 4-et, így jött ki neki is 6-ra az összpontszáma.

 

Akik még értek pontot:

 

Simon Richárd és Nagy Dániel 5-5 pontot jelentett azok számára, akik megtippelték őket. Ricsi volt az utolsó TOP8-as játékos, viszont ő csak egy pontot szerzett az első 2 nap során. Daninak a TOP16 jelentette a végállomást, és szintén csak egy TOP10-es helyezése volt az első 2 napról, az Activity és a kvízgyőztes csapatban való részvétel azonban további 1-1 pontot ért a rá tippelőknek.

4 pontot szintén két ember hozott a tippelőknek. Minyó András a TOP16-ba jutás mellett az első napi jó teljesítményével szerzett további 2 pontot, így jött ki a 4. A másik 4 pontos játékos pedig egy igazi meglepetésember, Hegedűs Márk. Márkra konkrétan senki sem tippelt, ami indokolható azzal, hogy az első napon nem tudott részt venni, így gyakorlatilag borítékolható volt, hogy nem kerül a legjobb 16-ba. Ezzel együtt a 2. napon szerzett két pontot, majd a vígaszdraft-dobogóval további kettőt, így nem tett volna nagyon rossz lóra, aki megpróbálkozik vele.

A 3 pontosok között két olyan játékos is szerepel, akit volt, aki végső győzelemre is tippelt: ők Moschnitzka Ádám és Bögös Dániel. Ám egyiküknek sem sikerült tökéletesen a Találkozó: Mosi a 16-ba még bejutott, de az a végállomás volt neki, Dani pedig talán a legnagyobb név volt a kiesettek listáján. Bár más területen mindketten picit javítottak – Mosi az egyéni kvíz megnyerésével szerzett még 1 pontot, Dani meg a vígaszdraft-győzelemmel 3-at – a 3-3 pont azért talán mindkettejüknél kevesebb, mint amit előzetesen vártunk tőlük, így akik őket duplázták, bizony bajba kerültek.

Rajtuk kívül 3 pontot szerzett még Hajdu Roland és Buzás Norbert is, mindketten egy első vagy második napi 6-10. helyezéssel és egy TOP16-tal biztosították ezt.

2 pontot érő tipp 3 is volt, de különböző úton: Leitner István egy TOP16-os eredménnyel szerzett két pontot, Vincze Győző a vígaszdrafton szerzett dobogót, míg Varga István egy TOP10-es hellyel a második napon és egy vígaszdraftos 4-6. hellyel. Ezenkívül még a Béres Gergelyre leadott tipp ért 1 pontot, szintén egy vígaszdraft-eredmény miatt (e mellett Sziva Csaba is ért volna 1 pontot ugyanezért, de mivel ő csak a harmadik napra jelentkezett, arra is kérdőjelesen, nem tettem fel a listára).  

 

Eredményhirdetés:

 

Látható, hogy az optimális tippsorral 94 pontot lehetett elérni. Ez senkinek sem sikerült, de nagyon sokan megközelítették. Olyannyira, hogy az első és a második helyen is holtverseny született, így picit változtatnom kellett a díjakon (márcsak azért is, mert a foil Gyevi bírót képes voltam elkeverni valahol :( ).

 

Ha a pontszámokat nézzük, akkor a harmadik helyet Makó Balázs szerezte meg 86 ponttal. Viszont mivel ez ténylegesen így az 5. legjobb tipp volt, ezért sajnos nem tudok díjat adni.

 

Második helyen a két remekük tippelő játékos Bärnkopf Bálint és Horváth Dávid voltak 88-88 ponttal. Nyereményük 1-1 csomag Császárváros!

 

A dobogó legfelső fokán pedig két tesztelő, Kurunczi Dávid és Simon Richárd végzett 89-89 ponttal. Nyereményük 2-2 csomag Császárváros, és 1-1 ingyenjegy egy általuk választott pécsi versenyre (Találkozóra és Bontott versenyre ez 2.000 forint kedvezményt jelent). A nyeremények az augusztus 26-i Behos versenyen átvehetőek, de ha valaki jön a Kelet-Magyarországi Találkozóra és előtte ír nekem, akkor oda is el tudom vinni!

 

Gratulálok mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról