Közeli konkurencia – Bajor Burger & Beer vs. Semmi extra

 

Régen írtam olyan cikket, amiben két egymáshoz közeli helyet összehasonlítok és ideje ezt a hagyományt folytatni. A Bajor Burger & Beer és a Semmi Extra egyaránt a Móricz Zsigmond körtértől nem messze helyezkedik el és mindkettőben van hamburger. Utóbbiról már írtamrégebben, de azóta már 4-5 év eltelt, szóval azóta nagyon sok minden változott. 2 hete mindkét helyet kipróbáltam, így egész friss élményekkel gazdagodva tudok írni. Lássuk, melyiknél mi a helyzet.

 

Koncepció:

 

Alapvetően a Bajor Burger a hamburgerek alapárát határozza meg és lehet hozzá kérni extraként krumplit, coleslaw-salátát és üdítőt. A burgerek 3 méretben vannak, kicsi, közepes, és nagy. És van az étlapon egész sokféle hamburgerük, így szépen tud választani az ember.

A Semmi Extrában a változatosság kisebb, de azért háromféle húslapból lehet választani. Itt lehet kérni sima hamburgert, illetve menüt is, amiben hasábburgonya és üdítő van. De itt is lehet kérni extra coleslaw salátát, amit az összehasonlítás kedvéért ki is kértem. E mellett megemlíteném, hogy mindkét helyen vannak másfajta ételek is, tehát, aki nem a hamburgerben utazik, az is megtalálja a magának valót.

 


Köretek:

 

Üdítőkből most mindkét helyen boltban is kapható terméket kértem, ebben nem tudok ezért különbséget tenni. A hasábburgonya is mind a két helyen teljesen rendben van, a Semmi Extra klasszikusabb vékony burgonya, a Bajor Burger kicsit vastagabb, de fűszerezésben mind a kettő ízletes, mennyiségileg a Semmi Extra kicsit több, de mind a kettő teljesen jó.

A coleslaw saláták is alapvetően jók. Nekem a Bajor Birgeré kicsit édesebb volt annál, amit szeretek. A Semmi Extra ízében finomabb, ott a darabolással voltam picit kevésbé kibékülve, ott a nagyon apró darabokra vágott zöldségekkel annyira nem voltam kibékülve. De ez apróság.

Amit még megemlítenék, hogy a Semmi Extránál, bár nem volt kiírva, itt volt egy szósz is az étel mellé, ez szerintem ugyanazt a paradicsomszósz, amit régebben is kínáltak az ételekhez. Ez továbbra is kellemes, fűszeres, frissítő, nekem bejött.

 



Hamburger:

 

A Bajor Burgernél a kis burgert kértem, de ez is bőven elegendő. Azt mondták, hogy a kicsiben egy, a közepesben kettő, a nagyban 3 hús van, de egy hús mérete 15-18 deka körül van, tehát bőven elegendő szerintem a legkisebb is. Így utólag nem bántam meg, hogy a burgert és az egy húsos verziót kértem. A hús egyébként nagyon jól van elkészítve, nincs túlfűszerezve, szaftos, nagyon jó.

Maga a hamburger kapcsán picit vegyesebb érzésem volt. Külön-külön egyik összetevővel sem volt bajom, mindegyik jól készült. Viszont nekem az egész összességében túlságosan édes volt. A saláta édes, a buci is az édeskésebb verzió, és bár két különböző féle szósz volt benne – amit nagyra értékelek – de mind a BBQ, mind a klasszikus burgerszószuk picit édes volt nekem, és hiányolztam azt az összetevőt, ami picit elvinné másfajta irányba ezt az ételt. Nem volt rossz egyáltalán, sőt kifejezetten finom, de ez azért adott némi hiányérzetet.

A Semmi Extra burgere viszont nagyon meglepett. Régebben kóstoltam ezt már, de nem emlékeztem, hogy ez ennyire jó. A korábbi hibát, ami a túl kemény, ropogós buci volt, most javították. Ez is egyébként az édeskésebb vonal, és a hús – ami itt is nagyon finom – is inkább a minimálfűszerezés irányába megy el, viszont a szósz itt remekül kompenzál. Korábban egy házi mustárt adtak a burgerhez, ez most egy másfajta szósz volt, de a mustár ízét ebből is kiéreztem, egy pikáns, kicsit kesernyésebb ízhatást adott, ami a frissítő paradicsomos mártással jól összhangba az ételt ízek terén. A zöldségek mindkét helyen jók voltak, de itt nagyon tetszett a savanyú uborka, ami szintén egy extra ízt adott. Nagyon meglepett és nagyon pozitívan.

 


Desszert:

 

A Bajor Burger tábláján láttam répatortát, de azt annyira nem szeretem, így nem ettem. A Semmi Extrában úgy döntöttem, kipróbálom a Créme Brulét. Az elején lerendeltem, azonban a burger után jött hozzám a pincér, hogy van némi meghibásodásuk (emiatt 6-kor zártak is aznap), a hűtőjük nem jó, és a Créme Brulé olyan állapotban van, amit nem akarnak kiadni. Ez lehet, hogy egyeseket bosszantana, én örülök az őszinteségnek, meg annak is, hogy fontosabb nekik a hely hírneve, mint, hogy egy vendég picivel többet fizessen.

A következő rész már picit komikusabb volt. Mondta a pincér, hogy egy szelet almatortájuk még van, gondoltam, az jó lesz. De mire felment az is egy elfogyott. Így végül egy vargabélest kaptam, de ezt már a ház ajándékaként. Maga a vargabéles egyébként jó volt, a tésztája remek, a benne lévő töltelék is jó, bár nekem egy icipicit savanykás volt, ennél édesebben szeretem, de összességében teljesen oké. Meg végülis ettem valami desszertet, ezt ajándékba adták, szóval nincs tüske benne.

 

Árak:

 

A Bajor Burgernél a kis BBQ burger, a krumpli, a saláta és az üdítő kb. 5.800 forintba került (sajnos a pontos árra nem emlékszem). Ebben benne volt egy 12%-os szervízdíj is.

A Semmi Extra burgere menüben 4.000 forint környékén volt, illetve még hozzá egy 450 forintos díja a coleslawnak. Tehát 4.500 forint környékén fizettem.

 

Összbenyomás:

 

Alapvetően mind a két étel finom volt, bátran merem bármelyiket ajánlani. Viszont a végén azért el tudtam dönteni, hogy a kettő közül melyik volt a szívemhez közelebb álló. Ízében nekem a Semmi Extra komplexebb volt, jobban összeállt egyben, így nálam ez vitte el a prímet, gyakorlatilag a saláta darabolásán kívül semmibe nem tudok belekötni, az meg aztán tényleg jelentéktelen dolog. Illetve az, hogy árban is olcsóbb volt, nálam arra vitte a dolgot. De mindkettőt ajánlom kipróbálásra (a Bajor Burgernek többféle hamburgere van), hátha valakinek más lesz a véleménye!

 

Értékelésem:

 

Bajor Burger & Beer: 8/10

 

Semmi Extra: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a két helyről:

 

https://bajorburgerandbeer.hu/

https://semmiextra.hu/hu

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról