Görög hot dog Pécsett – Mr. Remy Gyros Bár, Crazy Snake tál


A legtöbb gyrososnak van valamiféle más étel is a repertoárjában Pécsett. A török helyeken a szőlőleveleknek van divatja, hagyományosabb street food helyeken pizzát vagy hamburgert is lehet látni (e téren a Jam Döner burgeréről írtam is már), pár helyen pedig rántott ételekkel is lehet találkozni. A Mr. Remy Gyros bár, amiről szintén nem először írok, azonban e téren is tud valami különleges ételt ajánlani. A viszonylag tradicionális hamburger mellett az ún. Crazy Snake is kapható itt, ami egy görög hot dog. Első ránézésre egyszerűnek tűnik: libanoni kenyérben megsütni a virslit, hozzá mozzarella sajt, betekerve baconnel, és már kész is. Persze, korántsem ilyen egyszerű a történet, hiszen a gyros tálakra itt általában jellemző házi sült burgonya és zöldségek, szószok ezúttal sem maradhatnak ki. Már többször ettem ezt az ételt, de eddig még nem írtam róla, de most már úgy döntöttem, megtöröm a jeget.

Amikor első alkalommal megláttam a tálat, amit kaptam ledöbbentem. Ez nem kicsi, sőt, határozottan nagy. Két óriási hot dog, alatta a krumpli, a zöldségek, egész meglocsolva a szószokkal, nagyon csábító. A zöldségekről és a burgonyáról már korábban írtam, így ehhez csak annyit fűznek hozzá, hogy továbbra is mindegyik remek.

Hanem maga a hot dog annál különlegesebb. A libanoni kenyér tésztája vékony, és a pirítás után kellemes ízű, nincs annyira tömör íze, mint egy hagyományos kiflinek, de ez szerintem abszolute pozitív. A virsli egy juhbeles verzió. Az elmúlt időszakban kétfélét is kóstoltam, az egyik egy hagyományosabb darab, a másik egy kolbászos változat volt. Mind a kettő nagyon ízletes. Elsőre csalókának tűnik, hogy egy ilyen hatalmas ételbe csak egy darabot tesznek, de ez egy elég emberes virsli és a tésztával, sajttal, köretekkel együtt így is a kajakóma érzést váltja ki az emberben, ha megeszi (már amennyiben képes rá). A mozzarella az étel belsejében van, a pirítás ad még neki egy kis extra ízt. Ugyanez igaz a baconre is, ami szintén egy remek kiegészítő ízzel szolgál. Az egész étel nagyon egységes és finom.

A kajáért ha jól emlékszem 1.200 forintot kellett fizetni, ami egy ekkora tálért nem ár. Amikor hagyományos virslivel kaptam, akkor éppen meg tudtam enni, amikor viszont kolbásszal, akkor már a végével nem bírtam. Kevésbé nagy étvágyú embereknek akár ketten is el tudnak úgy fogyasztani egy tálat, hogy azzal kényelmesen jól laknak.

Nagy általánosságban az a tapasztalatom, hogy a gyrosos helyek többségében az alternatív ételek nem szoktak annyira jók lenni, mint a gyrosfélék. Nos, ez az étel egy kivétel, azt nem mondom, hogy jobb, mint a Remy gyrosok, de, ha azt mondom, hogy ugyanolyan jó, akkor nem állok messze a valóságtól. Ahogyan korábban is megírtam már, szeretem azokat az ételeket, amik egy egyediek, és amit ezer másik közül is felismerek. Márpedig ez vitán felül ilyen. És nem mellesleg az íze is kiváló. Próbáljátok ti is ki!

A hely egyébként a legutóbbi írásom óta visszatért az Uránvárosi piac mellé, úgyhogy ismételten ott kell keresni!



Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről:  https://www.facebook.com/mr.remy.gyros/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról