A sónak mennie kell! – Grizzly Pizzéria, Grizzly tüzes pitaburger menüben + nutellás palacsinta
Van,
amikor az ember csak lapozgat az éttermek között, hogy mit válasszon, és
kíváncsian keres valami olyat, ami igazán egyedinek tűnik. Amikor a Grizzly
pizzériában találtam egy „pitaburger” elnevezésű ételt, nagyon kíváncsivá
váltam. Egy újabb hibrid ételt kóstolhatok, a gyrosés a burger
szerelemgyerekét? Megnéztem a kiírást, és láttam, hogy helyben készült
pékáruval is reklámozza magát. Már tudtam, hogy ezt ki fogom próbálni. A
különböző verziók közül hezitáltam melyik legyen. A tüzest éreztem a
legkomplexebbnek, háromféle hús (bacon, paprikás kolbász, hamburgerhús),
kétféle szósz (erős pista, hamburgerszósz), ez jónak ígérkezett. A 2.200 forintos
ár ugyan kicsit drágább, mint az átlag burger menüké, de ha ez egyedi
minőséggel jár, akkor azt mondom, ám legyen. Mivel picit óvatosabban akartam
bánni a csípős alapanyagokkal, ezért pfefferoni paprika nélkül kértem az ételt.
És mellé kipróbáltam a nutellás palacsintát, hogy egy jó desszerttel koronázzam
meg a vacsorám.
A
kiszállítás ezúttal elég hosszúra sikeredett, kb. 70 perc volt, de sebaj. Hanem,
amikor megnéztem az ételt, már elkezdtem aggódni. Maga a burger hatalmasra sikeredett, viszont
a buci nem tűnt többnek egy egyszerű óriás zsemlénél, semmi pitára hajazó nem
volt benne. Ráadásul valamire kínosan emlékeztetett a régmúltból. Aztán a blokk
azonnal rávilágított, hogy mire. A blokkon szereplő szolgáltató az Apolló
étterem volt. Jártam már ott párszor és szeretem is a helyet, de a
hamburgerükkel kapcsolatban nem volt jó élményem, főként egy óriási, fullasztó
sós buci miatt. Elkezdtem tartani attól, hogy a múlt megismétli önmagát.
Amikor
beleharaptam a buciba, kicsit visszatért a pozitív érzésem. Valóban jó nagy, de
lazábbnak tűnt, mint a korábbi élmény során kóstolt. Bár ízben ez sem ad
semmit, de ha a többi összetevő jó, akkor zavarólag sem fog hatni. Sajnos
azonban ezután jött a hidegzuhany. Az ételben a sós elemek túlontúl dominálnak.
A hamgurberhús nagyon sós, a paprikás kolbász nagyon sós, a bacon jellegéből
adódóan szintén sós. Ehhez pedig még sokat hozzátesz az Erős Pista, ami szintén
sós. Tehát 4 igen domináns elem van az ételben, ahol a sómennyiség az átlag
fölötti.
És
talán ennek a hatása, de szörnyen csípősnek éreztem az ételt. Pedig valóban nem
került bele pfefferoni paprika, és szent meggyőződésem, hogy kevésbé kellett
volna ennek az ételnek csípősnek lennie, mint a múltkori cikkemben szereplő Amerika
Extra Burgernek. Csakhogy amíg ott voltak ízek a csípősség mellett, addig itt
csak a sót éreztem. Ez a két íz pedig eléggé tudja erősíteni egymást. Az
összképet pedig csak fokozza, hogy a zöldségekből és az egyébként édeskésebb
hamburgerszószból nem tettek eleget az ételbe. Ezek tudtak volna az egész
ételen frissíteni, de sajnos a többi összetevőhöz képest aránytalanul keveset
kaptam belőlük.
A
krumpliról még nem értekeztem, de sajnos az se tett igazán hozzá. Sima mirelit
termék, ráadásul szerintem sokat utazott, legalábbis a frissességet már nem
nagyon éreztem rajta. Nem rontott az összképen, csak éppen ez az összkép már
igencsak lenn volt eddig is.
Az
ételnek kb. a felét tudtam megenni és sajnos elsősorban nem azért, mert olyan
hatalmas adag volt (jó, azért nagy, ezt meg kell hagyni), hanem mert nem volt
kedvem tovább enni. Azt gondoltam, hogy ezen a képen már egy tökéletes
palacsinta sem képes javítani. De sajnos az is messze állt a tökéletestől. Az
oké, hogy a palacsinta széle a sütés következtében ropogósabb, mint a tészta
belseje. De itt nem ropogósnak, hanem konkrétan keménynek éreztem a tésztát, és
nem a szélén, hanem nagyjából a fél palacsintán. Ez megint érthetetlen volt
számomra. Nem veszik észre, hogy egy tészta kemény? A benne lévő töltelék
egyébként minőségében is mennyiségében is oké, de azért egy palacsintatészta
elkészítése ne okozzon már problémát egy étteremnek!
A
főételért végül 2.200, a desszertért 600 forintot fizettem és sajnos azt kell
mondanom, hogy ez még ennek a felét sem érte volna meg. Persze ilyenkor mindig
szem előtt kell tartani, hogy ez egy kóstolás volt, és az is lehet, hogy csak
egy rossz napot fogtam ki, vagy történt valami váratlan. Csakhogy a
gasztrobloggerkedés kegyetlen műfaj, sok helyet szeretnék kipróbálni, ehhez
képest messze nem járok minden nap étterembe, és nem is rendelek minden nap,
akkor kell jól teljesíteni, amikor kóstolok. És ha erre az ételre gondolok,
akkor a legfőbb kérdésem az, hogy ez hogy fordulhatott elő? Hogy lehet, hogy
ennyire figyelmetlen volt a szakács, hogy nem vette észre, hogy ez az étel
ilyen súlyos hibákban szenved? És őszintén remélem, hogy ez a kérdés, amit meg
kell válaszolni! Mert ha ennek az ételnek úgy kellett kinéznie és úgy volt
„jó”, ahogy megkaptam…akkor még ennél is nagyobb a baj.
Bővebben
a helyről (saját oldalt nem találtam): https://etterem.hu/grizzly-pizzeria
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése