Utolsó szalmaszál – Panda Fast Food, Pécs


A Panda étteremről már több alkalommal írtam, és aki még emlékszik rá, az tudja, hogy nem voltam vele igazán megelégedve. Úgy is voltam vele, hogy inkább elengedem a helyet, jobban járok. Egy alkalommal azonban véletlenül a netpincéren rámentem a kínálatukra és valami érdekeset vettem észre. Amikor régebben egyszer hamburgert ettem a helyen, akkor egy olcsó bolti bucis, sértéshúsos ételt kaptam. Mostanra az ára jelentősen megemelkedett, de házi pékáruval, szósszal és marhahússal kínálják magukat. Úgy éreztem, egy próbát érdemes tenni. A kínálatból ezúttal a bécsi burger választottam, ami dupla húsos, rántott csirke és marhahús egyaránt van benne, plusz zöldségek, hamburgerszósz, teljesen jónak tűnik.

Az étel elég gyorsan (kb. 45 perc) megérkezett, a dobozokra szívecskéket rajzoltak meg jókívánságot írtak és még egy szaloncukrot is kaptam, le vagyok nyűgözve J. De mintha valami hiányzott volna…a krumpli! Telefonáltam egyet, kiderült, hogy a futárnál maradt, hozta azt is, oké. Nincs nagy baj, ilyen előfordul. Egyébként sima egyszerű mezei hasábburgonya, korrekten fűszerezve, alapvetően oké. Ha elfogadnak tőlem egy tanácsot, szerintem picivel olcsóbban kicsit kisebb adag elegendő, egy hamburger nem igényel maga mellé ennyi krumplit köretnek.

Az étel mellé egy adag barbeque szószt is kaptam, ami érdekes volt számomra. A barbeque füstösségét abszolute kiéreztem belőle, az édeskés vonalat azonban nem, ez egy pikánsabb étel volt, talán még a paprika ízét is kiéreztem benne. Nem mondom, hogy rossz volt, sőt, kifejezetten különleges, és egyedi, igaz, szerintem egy hamburger szósznak, ahol többféle ízzel keveredik, inkább alkalmas, mint egy mártogatósnak. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy a szószt kb. 8-10 verzióból lehetett kiválasztani, ami eléggé széles spektrum.

Ezután kóstoltam a burgert. De rögtön éreztem az újabb hibát…ebben csak rántott csirke van! A másik hús kimaradt. Megnéztem az étlapot, és láttam, hogy nem néztem el semmit, kétféle étel van, egyik csak csirkés, másik kéthúsos, és én a kéthúsosat kértem. Ez már a második hiba, marha jó…nem akartam újra telefonálni, ezért facebookon írtam meg az üzenetem. De mivel tudtam, hogy ezen ma már aligha fognak változtatni, nekiálltam.

És egyébként meg kell hagyni, jó ételt kaptam. A buci igencsak emberes, viszont édeskés, lazább összetételű, ezt így szeretem. A rántott csirkemell is jó, bundája kellemesen ropogós, érezhető, hogy frissen készült, belseje puha, nem száraz. Zöldségek tekintetében külön dicséret a nagy mennyiségért, és a savanyú uborkáért, amúgy minden friss, finom. A hamburgerszószuk paradicsomos alapú, nem kiemelkedő, de teljesen oké. Tehát ha eltekintek a rendelési hibától, akkor végülis nincs itt semmi baj! Csak hiányzott az a komplex ízvilág, amit az eredeti ételtől vártam.

Nem sokkal a befejezés után csörgött a telefonom, a diszpécser szolgálat hívott, hogy valamilyen kompenzációban egyezzünk ki. Gondolkodtam mi legyen. Erős káron szerzésnek éreztem volna, ha ugyanazt a burgert kérem még egyszer ingyen, hiszen voltaképpen csak annyi történt, hogy egy 400 forinttal olcsóbb ételt kaptam meg, ami még ízlett is. Végül az lett a megállapodás, hogy a következő rendelésemnél egy desszertet vagy palacsintát és egy üdítőt ajándékba kapok. Ez persze így több, mint 400 forint, de benne van a „nem vagyoni kár” is.

Azonban ehhez az ételhez is kértem desszertet (el is felejtettem az elejére írni J), egy almás-fahájas palacsintát. A tészta tökéletes, és az almatöltelék is az, örültem, hogy nem fűszerezték túl, hagyták a gyümölcs ízét dominálni. A fahéj kicsit meglepő módon kívülről került a palacsintára, viszont apró hiba volt ezen, hogy a 2 palacsintából az egyik tele volt vele, a másikra alig került. Összességében ízlett, egy picit azonban a fahéjtól száraznak hatott (az, amelyik sokat kapott belőle), egy vaníliaöntet ezt jól kiegészítette volna mind ízben mind állagban.

A kompenzáló rendelést már másnap leadtam, akkor azonban nem volt burger a kínálatukban (mint megtudtam, ezt nem minden nap árulják, mert a házi bucit nem tudják minden nap készíteni), ezért pizza vonalon maradtam, de a legutóbbiak után most egy tejfölös alapúval kísérleteztem. Egy speciális Hawaii pizzával, amin csirke, bacon, sajt és ananász van, kompenzációként egy nutellás-banános palacsintát és egy doboz kólát kértem és kaptam.

A második rendelést alig több mint fél óra alatt megérkezett, ilyen gyorsak még sosem voltak (vajon direkt, hogy kiengeszteljenek?). A pizza kifejezetten jól nézett ki, bár ez múltkor is így volt. A tésztáját is dicsértem a legutóbbi kóstoláson, ez most sincs másként, ugyanaz a finom, roppanós tészta. Hanem a tejfölös alapjuk szerintem lényegesen jobb, mint a paradicsomos. A tejföl mellett a fokhagyma is kiérezhető belőle, az arányok rendben vannak, ahogy a mennyiség is.

A feltétekből mindegyikből korrekt mennyiséget tettek rá (oké, baconből mehetett volna picit több), a csirkehús talán egy hangyányit volt szárazabb annál, amit én szeretek, de összességében teljesen oké. Külön tetszett, hogy az alap savanyúbb ízvilága, a bacon sóssága és az ananász édessége jól harmonizáltak, egyik sem nyomta el a másikat. Úgy gondoltam, hogy kicsit még bolondítok rajta egy kis csípős szósszal, és valóban, úgy még finomabb lett, de nagyon jó alapból is, talán a legjobb étel, amit itt ettem.

A palacsintáról sokat nem tudok írni csak annyit, hogy teljesen rendben van, tészta megint finom, mogyorókrém és banán is van benne elég sok, a csokiöntet csak sima bolti termék, de nem nagy baj.

A burger menü 2.500, az almás palacsinta 1.000, a pizza meg 1.900 forint, picit drágábbak, mint az átlag, de a minőségük abszolute korrekt, ezért hajlandó vagyok picit többet adni. Eddig a Panda étteremnél sosem voltak szállítási meg egyéb hibák, de az ételeikkel nem voltam megelégedve. Ez most megfordult, az ételek szinte tökéletesek voltak, de két hibát is elkövettek. Viszont az is hozzátartozik a történethez, hogy nem ugyanaz a személy hibázott kétszer (a krumpli ott volt a kocsiban, csak a futár nem vette ki), az inkább csak a balszerencse, hogy 2 különböző személy hibája érintett engem. Ezenkívül azonnal próbálták korrigálni, ami tetszett. Hiszen nem azt várom el, hogy a vendéglátóhelyeken (meg úgy általában) soha ne hibázzanak, hiszen ott is emberek dolgoznak. Azt várom el, hogyha valamit elrontanak, akkor beismerjék és próbáljanak korrigálni. Ez itt maximálisan megtörtént.


Nem mondom azt, hogy itt most minden tökéletes volt, de a korábbiaknál lényegesen jobb és meghozta ez a kóstolás a kedvem ahhoz, hogy még néhány ételt kipróbáljak tőlük. Az utolsó szalmaszálba megkapaszkodás sikeres volt!


Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/pandapecs/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról