Európa 5. legjobb hamburgere? – Bamba Marha Burger, alap burger


Még az év elején olvastam, hogy a Bamba Marha Burger Európa 5. legjobb hamburgere lett. Ennek kapcsán még kedvenc politikusom, Németh Szilárd is kiposztolt egy kajás fotót. Alapvetően gasztronómiai kérdésekben nem fogok politikusokkal vitatkozni, ugyanakkor arról a posztról lerítt, hogy egy full extrás hamburgert tett ki, aminek ára biztosan meghaladja a 3.000 forintot. Csakhogy egy ilyen árkategóriás kajától a tökéletes minőség és mennyiség nem kiemelendő tény, hanem alapelvárás. Magam részéről viszont kíváncsi voltam arra, hogy vajon mennyire áll helyt az étterem, hogyha a legalapabb ételét rendelem. Vajon az is hozza-e azt a kiváló minőséget, ami az emeletes hamburgeren ránézésre megvan. Így hát szeptemberben egyszer végre kipróbáltam a helyet. Az Oktogonnál lévő üzletre esett a választásom.

A sima sajtburgerük 1.390 forint, menüben +790, az összesen 2.180. Nem túl olcsó, de vállalható, főleg ha ízletes és jóllakik vele az ember. A menühöz egy almafröccs (alkoholmentes), sült burgonya és egy választott szósz is dukál. Utóbbi kapcsán, amikor megkérdeztem a pultos srácot, hogy mit ajánl, ő Chipotle majonézt javasolta, ha nem zavar, hogy az egy csípősebb szósz. Nem zavart, így azt választottam.

Az étlapot nézve még egy érdekesség feltűnt: a csirkeburger lényegesen olcsóbb áron volt, mint a marha. Ez ha belegondolok nem meglepő, hiszen a két hús árbeli különbsége elég jelentős. Ami azonban furcsa, hogy a legtöbb burgeresnél ennek ellenére a csirke meg a vegaburgerek szinte ugyanazon áron vagy csak kicsivel olcsóbban kaphatók, mint a hagyományos hamburgerek. Úgyhogy e tekintetben nagy piros pont a helynek!

Az italt azonnal megkaptam, kellemes ízű almás szóda, nem mondanám kiemelkedőnek, de finom és értékelem, hogy nem a hagyományos bolti kólát adják hozzá. Az ételt kb. 10-15 perc múlva kaptam meg, teljesen oké. A hamburger mérete közepesnek mondható, krumpliból egész sokat kaptam, az extra szósz is oké, mindezt egy fatálon, szép, esztétikus az egész (bár a belső tér viszonylag gyér világítása miatt a képek nem sikerültek a legjobban).

Krumpliból a hagyományos csónakburgonyát kaptam, mártogatósok mellé ezt kifejezetten szeretem és annak is örültem, hogy nem tették be feleslegesen egy papírcsákóba vagy műanyag dobozba. Íze hibátlan, sómennyisége szintén optimális. A szószuk is nagyon selymes, érződik a majonéz íze benne, de egy pikáns háttér íz is. Azt viszont muszáj megemlítenem, hogy – ahogyan erre figyelmeztettek is – azért rendesen csíp. Számomra még oké volt, de én egyáltalán nem vetem meg a csípős ételeket, de biztos vannak emberek, akiknek ez már sok lesz. Mindazonáltal van még 4 mártogatós a repertoárban, aki nem akar csípőset enni, annak van más alternatívája.

A burgeren belül a buci telitalálat, kellemesen levegős, nem túl nagy, érezhető rajta a frissesség is, nagyon bejött. Annál jobban csak a hús. Tökéletesen elkészített marhahús, pont annyira fűszerezve, amennyire kell, és olyan omlós, hogy szinte elolvad az ember szájában. Azt kell mondjam, hogy a legfinomabb hamburgerhús, amit eddig ettem. Zöldségek tekintetében minden rendben van, a római saláta mint a hagyományos salátalevélhez képest némi váltás, bejött, de a többivel sincs baj. A szósz egy paradicsomos-majonézes vonalat visz tovább, de ez is nagyon ízlett. Mint ahogy általában elmondható ez az egész ételről, egy az egyben bejött, ez úgy finom, ahogy van, és bár azt nem mondom, hogy kajakóma érzést adott, de tökéletesen jól laktam vele.

Aki látta az eddigi írásaimat, az tudja, hogy nekem eddig az etalon a budapesti hamburgerek tekintetében az Epic Burger volt. Ez még annál is jobban ízlett, köszönhetően elsősorban a húsnak, meg az átlagtól eltérő italnak. Ha viszont az ár-mennyiség arányt is figyelembe veszem, akkor abban azért a Corvin sétányon található hely jobb, mert bár picit drágább, de az adag lényegesen nagyobb. Ugyanakkor itt sem csak mutatóban kaptunk kaját, és az alapmenü is tökéletesen elég az átlag ember számára. És mivel az epic burgerre a maximális pontot adtam, ezért itt sem lehet kérdés:



Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megtekintheted)

Bővebben a helyről: https://www.bambamarha.hu/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról