Új Street Food Bar Kertvárosban – Papa Giorgio étterem
Lassacskán
befejezem az új pécsi gyrososok elemzését. A Papa Giorgio éttermet először a
Netpincér felületen láttam, aztán vettem csak észre, hogy a Krisztina téren
található. Hozzáteszem rögtön, a közelség ebben az esetben nem mindig előny,
mert ha a Krisztina téren járok és megéhezek, általában hazamegyek enni. Ezért
például, amikor a Mr Remy Gyros bár volt közel a lakóhelyemhez, oda is
ritkábban mentem, mint amikor Uránvárosban volt. Viszont úgy voltam vele,
hogyha már így alakult, akkor nem rendelek, hanem megnézem egyszer a helyet
magamnak.
Maga
a helység nem volt ismeretlen számomra, korábban fagyizó és borüzlet is volt
ott. Street Food hely még nem, de a Diána éttermen és egy lángosozón kívül most
nincs vendéglátóhely arrafelé, így akár hiánypótló is lehet. Az étlap repertoár
elég széles, pizzák, kebabok, pljeskavica, hotdog, boxok, szóval itt biztos
mindenki megtalálja a számítását. Ezúttal én egy sima kebabot választottam.
Ennek az összetevői hagyományosak, kétféle szósz, pita, hús, zöldségek.
Sétálóba kértem, de végül úgy döntöttem, elgyaloglok vele hazáig és majd ott
kóstolok.
A
pitáról ránézésre lerítt, hogy nem az a hagyományos bolti termék, amit a
legtöbb helyen adnak, annál nagyobbnak tűnt és a színe is szebb. Viszont mivel
csomagolásból szedték ki, ezért az is biztos, hogy nem helyben készített
termék. Sajnos azonban eléggé felemás érzéseim voltak vele kapcsolatban.
Kétségkívül jobb íze van, mint a hétköznapi pitának, viszont borzasztóan
száraznak éreztem, amihez az is hozzátett, hogy a szószokból viszonylag kevés
került az ételbe, és a csípős is viszonylag nagy erejű, ami fokozta ezt a
száraz érzést.
Sajnos
a joghurtos szósszal is volt problémám. Kicsit jellegtelennek éreztem, viszont
egy elég furcsa utóízt hagyott maga után, ami leginkább a kaporra
emlékeztetett, de mintha a köményt is éreztem volna benne, ami azért fura, mert
nem hinném, hogy köményt használtak volna az ételben. Szóval elég bizarrként
hatott ez az egész.
Ami
viszont nagyon ízlett az a hús, nagyon kellemes, szinte vajpuha, jól
fűszerezett csirkehús, és elég nagy adagot is adtak belőle. A zöldségekkel sem
volt különösebb bajom, abszolute hozzák az elvárt szintet, azonban furcsa mód
kimaradt az ételből a hagyma. Nem tudom, hogy ez egy tudatos döntés-e vagy csak
szimplán elfelejtették (meg sem kérdezték, hogy kérek-e hagymát), mindenesetre
nekem egy kebabhoz a hagyma hozzátartozik. Amikor készítették, erre nem
figyeltem, otthon meg már nyilván nem tudtam ezt megreklamálni.
Az
ételért 990 forintot fizettem, ami végülis nem rossz ár, mert a kebab, amit
kaptam tényleg a legnagyobbak között van a városban. Viszont sajnos így sem
volt túlságosan pozitív az élmény. Az tetszik, hogy próbálnak eltérni a többi
helytől és nem ugyanazokkal próbálnak operálni. Ebből az is következik, hogy
ezt a kebabot is felismerném akár 10 másik közül is. Csak sajnos az egyediség
itt kétes dolgokkal – száraz pita, furcsa ízű szósz – párosult, aminek már
jóval kevésbé örülök. És most érdekes, mert az a helyzet, hogy kíváncsi vagyok
erre a helyre. Érdekel, hogy mire képesek még pizza, esetleg pljeskavica
fronton. Mert biztos, hogy ott is lesz valami csavar. És lehet, hogy az sokkal
jobban fog elsülni, mint ez. De sajnos ezzel együtt sem tudom felpontozni az
ételt, mert ez így ebben a formában nem volt egy nagy élmény.
Ha
szeretnél értesülni a legfrissebb cikkekről, csatlakozz a Blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése