Nézzük a másikat is! – Dubai Kebab


Mint azt korábban említettem, több új gyrosos is megjelent Pécs belvárosában. Az Algír kebabot nemrég kóstoltam és már írtam róla értékelést is, a szinte közvetlenül az Oázis mellett lévő Dubai Kebabra azonban csak pár napja kerítettem sort. A kínálat itt lényegesen szélesebb, mint a most megnyílt konkurenciáé, a gyorsok mellett Shawarmák is vannak, valamint rántott ételek, 1-2 féle saláta, grill-ételek, mondhatom, hogy a budapesti török kebabosokhoz hasonló kínálat, de reménykedtem benne, hogy a gyros minőség nem azt hozza. A belső terek között is van különbség, az Algír kebab egy tradicionális, kissé old school hangulatot árasztott, ez meg egy kifejezetten modern étterem látszatát kelti, bár helyben fogyasztásra túl sok belső hely itt nincs.

Hogy az összehasonlítás hiteles legyen (és mert nem voltam annyira éhes), egy sima gyrost kértem. Leadtam a rendelést, megmikrózták a pitát, bele a cuccokat és már kézben is az étel. Szerintem kb. 3 perc telt el a rendelésem és az étel elkészítése között, úgy, hogy előttem várakozott valaki, profi munka. Ez elsőre mindenképpen egy jó pont.

A pita sajnos semmiben nem különbözik az egyszerű bolti termékektől, mikrózást kapott, egyéb pirítást nem, így túl sokat nem ad hozzá az egészhez. Ezenkívül a méretével is voltak problémáim. Aránylag kicsi pita, ami telepakoltak jó sok hússal, zöldséggel. Ezzel önmagában nem is lenne baj, de a sétálós fogyasztás mellett döntöttem, és nagyon sok zöldség és húsdarab egyszerűen kiesett a púposra töltött pitából. Nem praktikus, ha egy ilyen kis pitába ennyi összetevőt tesznek be, érdemes lenne pitából is olyat venni, amibe a többi összetevő belefér.

A legnagyobb problémám azonban a hússal volt. Eleve egy átlagos fűszerezésű hús, amit nem nagyon tudnék kiemelni, azonban a sütése finoman szólva sem optimális. Sajnos éjszaka ettem, így a képek nem lettek túlságosan jók, de talán így is látszik a szöveg mellett lévő képen, hogy a hús egyik oldala konkrétan fekete volt. Nem túlkészült, hanem szó szerint szénné égett. Amikor egy ilyen húsfalatot bekaptam, szinte azonnal köptem is ki, ehetetlenül keserű volt.  Tegyük hozzá, nem az összes húsfalat égett meg ilyen szinten, volt köztük abszolute fogyasztható, de ezzel együtt ilyen hibát nem szabad elkövetni.

Ami viszont tetszett, azok a szószok. A joghurtos szerencsére össze sem vethető azokkal a pesti jellegtelen, zavaros szószokkal, amiről többször írtam már, kellemesen savanykás, karakteres, és a csípős is pont annyira csíp, amennyire szeretem. A zöldségekkel sincs semmi baj, bár kicsit jobban rétegezhették volna, és ahol egyben maradt a lilakáposzta, az a rész kicsit savanyú volt.

Az ételért összesen 650 forintot fizettem, ami nem rossz ár, de így is nagyon vegyes a kép. Az ára az egyik legkorrektebb a városban és a mennyisége is teljesen jó lett volna, ha nem esik ki a beltartalom egy része a pitából. A kiszolgálás gyors, precíz, a szószok ízletesek, viszont ilyen húst nem lehet a vendég kezébe adni. Szóval nehéz dönteni. Biztos fogok még menni és megnézem, hogy vajon ez egy egyedi hiba volt, vagy nagyobb a baj. Viszont egyelőre az alapján kell pontoznom, amit kóstoltam, mely után csak azt tudom mondani, hogy:

Értékelésem: 6/10 (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz)


Ha szeretnél értesülni a legfrissebb cikkekről, csatlakozz a Blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

  1. "érdemes lenne piából is olyat venni, amibe a többi összetevő belefér."
    A pia is fontos, ez tény :-).
    Egyébként imádom a pécsi vendéglőket, az Apolló volt a kedvencem, amikor oda jártam egyetemre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, ezt nem javította a program és én sem figyeltem...pedig nem is iszom alkoholt :)

      Apollóról még nem írtam, de akkor felveszem a listára, nyitott vagyok rá.

      Törlés
    2. De írtál, csak nem tudtál róla. :) A Grizzly, illetve az Inferno Pizzériák ételei is az Apolló konyháján készülnek.

      Törlés
    3. A Grizzlynél felemlegettem valamiféle hasonlóságot. Viszont azt gondolom, hogy egy hamburger nem egy reális értékelés egy olyan helynél, aminek ez nem a fő profilja.

      Törlés
    4. Világos, nem is kötekedésnek szántam. Egyébként vannak még ilyen anomáliák Pécsett: Főnix Pizzéria - Tutto Bene stb.

      Törlés
    5. Na, erről nem tudtam, de akkor észben tartom.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról