Ebédmenük – Teleky Bistro
A
múltkori Gulyás éttermes menü nagyon ízlett, de nem annyira ebédmenüként,
inkább önálló ebédként tudtam értékelni, hisz egy állandó menü volt és nem az a
klasszikus naponta változó menü, ami a cikkem eredeti célja lett volna. Most
viszont jöjjön egy klasszikusabb menü. A 48-as tér jogász- és közgazdász
hallgatói ebédmenük tekintetében elég széles repertoárból válogathatnak, hiszen
a Police étterem, a Neked Csak Szofi és a Teleky Bistro is ott van nagyon
közel, de még a belváros sincs nagyon messze, ha épp van egy lyukas órájuk.
Ezért most ezen és a jövő héten megpróbálom ezeket a helyeket kielemezni.
A
Teleky Bistro a Tudásközpont alsó részében található. Hallgatói koromból az
maradt meg bennem, hogy egy olyan hely, ami különlegesebb, nem annyira
klasszikus menüben lévő ételeket adnak, viszont árban felülmúlja a többi
helyet. Amikor ránéztem a menü étlapjára, akkor is ezt láttam. A leves mellett
egy halételt láttam, házi sült krumplival, és egy majonézes mártással. A másik
opció egy klasszikus mákos guba volt. Az áruk viszont – levessel együtt – 1.450
forint, ami azért túllép az 1.200-as áron, ami az Aranygaluskában volt. Ez a 250
forint heti szinten 1.250, havi szinten 5.000 forint, ez már azért nem
nevezhető jelentéktelen különbségnek. Viszont ha már fennállt az a helyzet,
hogy az Aranygaluskában is mákos gubát kóstoltam, akkor ez rögtön lehet egy jó
összevetési alap, így hát azt kértem! A leves pedig paradicsomos csülkös
bableves.
A
kiszolgálás gyors volt, kedves, e téren nincs semmi gond. A leves ízvilága is
korrekt, klasszikus bableves, a csülök kis darabokban van benne, nagyon puha,
ízletes és ad egy kis füstös ízt az egész levesnek. A zöldségek is kellő
mennyiségben vannak benne. A paradicsomos jelleget viszont kevésbé éreztem át.
Jó, volt benne némi paradicsomos háttéríz, de azt más helyeken is tapasztaltam
gulyás leveleseknél, így csak emiatt a „paradicsomos” jelzőt nem tenném hozzá.
Persze a leves összértékéből ez nem vesz el.
A
mákos guba nagyon ízlett, jobban, mint az Aranygaluskában. Egyrészt a citromot
bátrabban használták, és kiegyensúlyozottabban volt jelen az ételben, mint a
belvárosi étteremben. Ezenkívül a sodó is jobban bejött. Kicsit sűrűbb volt,
valamint itt a sodót tették először a tányérra, és csak utána a gubát, nem
rálocsolták, így jobban egybemaradt, nem éreztem ázottnak. A sodó egyébként
ízlett, a vanília mellett kicsit jobban lehetett érezni a tojás ízét benne, de
ez nem baj.
Mindent
egybevetve az étel finom és bőven jól lehet vele lakni. Mondjuk magam mellett
ülőknél láttam a halas menüt, az kissé kisebbnek tűnt (csak egy nem túl nagy
szelet hal, de az is igaz, hogy a leves elég tartalmas, lehet másfajta
leveseknél nagyobb az adag), de mivel nem azt ettem, ezért nem akarnék ítélkezni.
Ha az Aranygaluskával vetem össze a leves ott egy hajszálnyival jobb volt (de
mindkettő nagyon ízlett), a főételek közül viszont egyértelműen ez nyert. A
belvárosi étterem mellett szól viszont még a kicsit nagyobb menüválaszték, valamint
a 250 ft-os árkülönbség. Ez alapján döntse el mindenki, melyik szempont a
fontosabb!
Értékelésem: 8/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/TelekyBistro/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése