Ebédmenük – Police Étterem


A Police étterem a harmadik olyan étkezde a Teleky Bisztró és a Neked Csak Szofi mellett, ami a pécsi jogi egyetem közelében található. Annak ellenére, hogy a rendőrség éttermeként tartják számon, bárki mehet oda enni. A választék egyszerű: alapvetően menük vannak, egyféle leves, háromféle főétel, ezek közül rendszerint egyik négylábú húsétel, a másik szárnyas húsétel, a harmadik vega kaja. Régebben, amikor még a rendőrségen dolgoztam, gyakrabban ettem itt, az elmúlt időszakban ritkábban. Azonban mindig nosztalgikus érzéssel tölt el ide visszamenni, főleg, ha egy egykori kollégámmal találkozom.

A kóstolásom napján a leves egy tésztaleves volt, a főételek közül a töltött zsemlével favorizáltam, amihez nagyon kedves gyerekkori emlékek kötnek, ez az étel szinte külön fogalom számomra. Azonban mire odaértem, elfogyott (ezen kicsit csodálkoztam, mert délben értem oda, és 11-től van étkeztetés), így rántott sertéskarajt kértem, majonézes krumplival. A kiszolgálás klasszikus menza jellegű, megkérjük a menüt, kifizetjük, majd kiadják nekünk. A benti tér nagyon tágas, olyat még nem láttam, hogy megtelt volna, pedig rendszerint sokan vannak, amikor benézek.

A kóstolást a levessel kezdtem. Noha kétségkívül tészta volt benne, de más nem nagyon. Valamiért egy tésztás húslevesre számítottam, de amit kaptam, az nagyon más volt. Nem tudom, emlékeztek-e azokra a menzai rántott levesekre (jobb helyeken tojáslevesekre), amiben köménymagon kívül gyakorlatilag semmi sem volt, néha némi pirított kenyérkockával egészült ki. No, ez ugyanolyan volt, csak kenyér helyett tésztával. Totál íztelen, nem kevés sót kellett beletennem, hogy legalább minimális íze legyen. De így sem voltam képes megenni. Gyorsan áttértem a főételre.

Szerencsére az sokkal jobban sikerült. Korábban a Szofiról írtam, hogy mindent egybevetve a legjobb ár-mennyiség aránnyal dolgozik, most kénytelen vagyok ezt revízió alá venni. A leves is jó nagy adag, és a főétel mennyisége is imponáló: a tányért telerakták majonézes krumplival és húsból ugyan csak egy szelet dukált, de az méretei alapján akár medvetalp is lehetett volna.

A hús íze nagyszerű, a bundája ropogott, egyáltalán nem volt sem rágós, sem száraz. Sertéskarajt ritkán eszem rántva, de ebben a formában is nagyon ízletes. A majonézes burgonyában a majonéz és a krumpli mellett hagyma volt található, tehát voltaképpen hagyományos recept. Az íze kellemesen savanykás, pont olyan, amilyennek szeretem. Apró kritika, hogy nekem picit sok volt a majonéz, teljesen elborította a többi elemet a salátában, egy kicsit kevesebbel szerintem jobb lett volna. De ezt az apróságot leszámítva minden tökéletes.

Nagy dilemmám volt, hogy mennyire értékeljem ezt a konkrét ételt, és mennyire vegyem figyelembe a korábbi, régebbi élményeimet. Ha őszinte akarok lenni, régebben ettem itt ennél jobb levest, de rosszabb főételt is. Így az átlagot nagymértékben nem változtatná. Összességében kiszolgálás tekintetében ez a hely inkább kantin jellegű, semmint éttermi, és az ételekről is ugyanezt tudnám mondani, Viszont az 1.200-as ár bőven korrekt, a mennyisége pedig garantálja a jóllakást, sőt, kevésbé jó étvágyúaknak marad is. Az ilyen típusú helyeknek is abszolute van létjogosultsága, azt meg már mindenki maga dönti el, hogy a rendelkezésre álló opciók közül melyiket preferálja.



Értékelésem: 7/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/UjPolice/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról