Nem Baan-tam meg – Baan’s Street Kitchen, Szeged


Amikor olyan városban vagyok, ahol ritkán eszem, de tudom, hogy pontosan merre töltöm a napom, szeretek kicsit utánanézni a neten meg rákérdezi ismerőseimnél 1-2 helyre. Így hallottam a Baan’s Street Kitchenről, az ismerőseimtől kifejezetten jókat. Azonban amikor a hely facebook oldalát is vizsgáltam, ott rengeteg negatív kommentet olvastam főleg a lassú kiszolgálásról, de Aro-s húsról és nyersen maradt ételről is. A megosztó vélemények azonban engem inkább motiválnak, így még inkább kíváncsi voltam, vajon milyen a hely.

Mivel egy hatalomkártya verseny közepén mentem át rendelni, ezért tudtam, hogy nem helyben fogom fogyasztani, így csak kicsit körülnéztem az étteremben. A belső teret átlagosnak mondanám, néhány pad, székek, alapvetően rendben van, de nem kiemelkedő. Hanem a cégéren található kis reklámszövegnél rögtön észrevettem egy apróságot: „Szószók!” Ez mi? Valami nyelvjáték, amit nem értek? Vagy gerillamarketing? Vagy egyszerű elírás? Örülnék, hogyha kapnék valami magyarázatot, mert nekem ez konkrétan bántotta a szemem.

Az étlapot megnézve ezúttal is széles választékot láttam a burgerekből. A legolcsóbb egy 880 forintos hamburger, ami marhahúsból készült, de szószokból a sima ketchup-mustár-majonéz hármas van csak benne. Láttam egy SzíNburger elnevezésű ételt is, amihez SzíN szósz is dukált. Az viszont egy zöldségek nélküli étel volt, amit annyira nem kívántam. Végülis egy köztes megoldást választottam. Egy klasszikus burgert kértem, és hozzá külön egy SzíN szószt, de megkértem, hogy az a szósz legyen a burgerbe és a ketchupot tegyék külön. Ezt meg is tették. E mellé egy adag steak burgonyát is rendeltem. A kiszolgálás egyébként kedves volt, bár egy kicsit vicces jelenet is megtörtén. Összesen 1.600 forintot kellett fizetnem, ötezrest adtam és kérdezték, nincs-e egy százasom, volt, adtam, mire visszakaptam 5.500 forintot. Kedvesek igazán, még fizetnek is, hogy ott egyek J. Természetesen jeleztem a problémát és végül rendesen kaptam vissza.

A kiszolgálás lassúsága tekintetében sajnos megértettem, mire gondoltak a negatív kommentelők. 25 perc volt még az adott fordulóból, amikor leadtam a rendelést, de a forduló végéig nem készült el a kaja. Utána egy több mint fél órás kártyapartit követően vette át valaki a kaját. Tehát az elkészülési idő valahol 25 és 55 perc között volt, telt ház nélkül. Ezt azért kicsit sokallom, mert oké, hogy készüljön frissen a hús, de azért mégis…

Miután megérkezett az étel, egy újabb játék miatt még várnom kellett vele, így sajnos kicsit kihűlt a kóstolásra, de még így is bőven fogyasztható állapotában ízlelhettem meg. A burgonya sajnos elég hétköznapira sikeredett, a fűszerezés nem túl intenzív és a vastag krumplidarabok belseje erősen „főtt krumplis” érzést adott. Ez azért nem volt akkora élmény.

A burgerben szerencsére annál több pozitívumot tapasztaltam meg, főleg a húsnál. A mérete imponáló, kicsit meg is lepődtem, mert 125 grammot írnak, de nekem nagyobbnak tűnt, mint több olyan helyen, ahol 150 vagy 160 grammos hús szerepelt az étlapon. A marha íze abszolute kiérződött, nem volt túlfűszerezve, betelítette a teljes burgert, magyarán szólva minden tökéletes. A szószok elegye is remek volt, a klasszikus mustár-majonéz kicsi tartár fílinget adott az ételnek, de ezt élveztem, a SzíN szósz meg egy klasszikusabb burgerszósznak tűnt, a paradicsomot ebben is használták, de némi édes-pikáns ízt is fel véltem fedezni benne. A zöldségek is rendben voltak, a mennyiségükkel sincs baj. A buci egy aránylag hétköznapi termék, kicsit édeskés, elég laza szerkezetű, ez is tökéletes.

A végére hagytam a ketchupot, ami szószként funkcionált. Nem tudom, milyen termék volt, de korábban még biztos nem ettem ilyet. A paradicsom ízét intenzívebben lehetett érezni, mint a legtöbb ketchupban és kevésbé volt édes, nekem nagyon bejött.

A hamburger 880, a krumpli 450, a szósz 250 forintba került. Összességében a hamburger kapcsán az egyik kritikát sem tartom jogosnak, amit olvastam, nagyon ízlett, az egyik kedvenc burgerem volt, amit ettem. A krumpli és a kiszolgálás időtartama azonban tényleg hagyott némi kívánnivalót maga után. Ennek ellenére bátran ajánlom a helyet, mert az árához képest igen nagy adagokat adnak, és a minőség is jó.


Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://baanskitchen.hu/szeged/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról