Most én húztam Jokert – Joker Food, Pécs, pármai sonkás pizza


Sokan gondolhatják most, hogy a cím ezúttal egy szójáték, valójában azonban van benne igazság. A Joker Food ugyanis több alkalommal hirdet megosztós játékokat, ahol a megosztók közül valaki véletlenszerűen nyer valamilyen ételt, amit a helyszínen elfogyaszthat, vagy telefonos rendelés esetén ki is szállítják neki. És velem megtörtént az, ami ritkán, konkrétan, hogy egy ilyen megosztós játéknak én lettem a győztese, így nyertem is egy ajándékot, egy 45 cm-es pármai sonkás pizza képében. Ezt december 22-én egy baráti társasággal előkarácsonyozás közben fogyasztottuk el.

A telefonhíváskor beazonosítottak, és mondták, hogy kb. egy óra mire megérkezik a pizza. Ehhez képest egyébként nem volt rossz a kiszállítási idő, kb. 50 perc alatt érkezett meg. A pizza viszonylag egyszerű, de minőségi alapanyagokból áll össze, a szokásosnak mondható tészta-szósz-sajt hármas mellett pármai sonka, parmezán sajt és rukkola saláta színesíti a repertoárt. Amikor megnéztem a pizzát, rögtön nyugodtan konstatáltam, hogy minden alapanyagból igen korrekt mennyiség van rajta, ez egy jó pont.

Az összetevőkből ki kell emelnem a pizzatésztát. Kicsit az édeskésebb vonalat viszi, de nagyon-nagyon finom. A Mumis kebap pizzatésztájára emlékeztet engem, annál valamivel vékonyabb. Múltkor a Don Pepénél azt írtam, hogy az talán a legjobb tészta, amit ettem, ez most igen komoly riválisa lett ilyen téren. A szósz egy paradicsomszósz, finom, fűszeres, de nem mondanám igazán kiemelkedőnek vagy rendkívülinek. Persze ettől függetlenül a funkcióját tökéletesen ellátja.

A hozzávalók közül a pármai sonka hozza azt a sós-húsos ízt, amit szeretek benne, finom. A rukkola saláta nagyon jó választás, paradicsomhoz és a húsokhoz is remekül illeszkedik. Az elmúlt időszakban az egyik kedvenc zöldségemmé vált, ide is nagyon illet. A parmezánsajt esztétikailag is jól mutatott, mint a frissen hullott hó, olyan benyomást keltett az ételen, ami így Karácsony környékén nekem kifejezetten tetszett (sajnálom, hogy fényképről ez annyira nem jön át, de élőben tényleg nagyon szép). Ízben is hozza, amit egy parmezán sajttól elvárok, ezúttal is az volt a benyomásom, ami korábban, hogy ez a hely minőségi alapanyagokból dolgozik.

Az 5 fős társaságból 4-en ettünk a pizzából, és szerintem mindnyájan jóllaktunk vele, egy kevés még maradt is. Ennek az ára, ha nem nyertem volna, 2.840 forint lett volna, ami ha belegondolok, hogy négyen ettük, tehát fejenként 710 forintra jött ki, szerintem egyáltalán nem a minőség és a mennyiség tükrében.

A végén megkérdeztem a többieket is, hogy mit gondolnak. Abban mindenki véleménye egyezett, hogy egy jó ételt ettünk és a tésztája kifejezetten ízletes volt. Egyesek úgy gondolták, hogy azért ettek már jobb pizzát, de nekem az egyik kedvencem volt az eddigi pizzáim közül. Végülis úgy gondoltam, hogy megpróbálom átlagolni a véleményeket, de annyit elárulhatok, hogy én még ennél is többet adtam volna J


Értékelésem: 9/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: http://jokerfood.hu/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról