Talán majd legközelebb… – Eozin Corso, Bacon-Cheese burger
A
Monday Kvízek szinte állandó hétfő esti eseményeimmé váltak. A hangulat remek,
a kérdések nagyszerűek és nagyon örülök, hogy játékosként is tudom élvezni az
esti kvízek hangulatát. Érdekes módon azonban az Eozin Corso étlapjáról eddig
még nem kóstoltam meg semmit. Másfél hete úgy döntöttem, hogy ennek is véget
vetek, és megnézem, milyen étel kapható itt. Az étlapon zömmel 2.000-3.000
forint közötti főételeket láttam, és hamburgert is. Mivel az egyik kedvenc
Street-food ételemről beszélünk, nem volt számomra kétséges, hogy ezt fogom
választani. Sajnos ezúttal az ételről nem igazán tudtam jó fényképeket
készíteni, a kvíz miatt a projector érdekében ilyenkor már viszonylag sötét a
felső szint. De azért egyet sikerült csinálnom, ami nem olyan rossz J.
A
hamburgert viszonylag gyorsan, kb. 10-15 perc után megkaptam és jó nagynak tűnt
mind a burger, mind a hozzá kapott köretek. Ugyanis itt is dukál krumpli és
saláta is az ételhez. Kezdjük velük az elemzést! A burgonya, bár frissen
készült, nem különbözött azoktól a mirelit krumpliktól, amiket jónéhány
gyorsétteremben kapok. Nincs vele különösebb baj, el lehet lenni vele, de
valahogy egy étteremben ennél már többet várok. A saláta nem volt rossz
megmondom őszintén, én a kicsit szaftosabb coleslaw salátákat szeretem, de nem
volt ezzel sem különösebb probléma, ízlett.
A
hamburger kapcsán sajnos szintén vegyes érzéseim voltak. Erős a gyanúm, hogy a
buci is a bolti termékek közül való volt. Ha tévedek és egy helyi készítmény, akkor elnézést kérek, az viszont teljesen biztos, hogy nekem abszolute jellegtelen
tűnt, azon túl, hogy az ételt összetartotta, igazából élvezeti értéket nem
adott hozzá az ételhez. Sajnos a hússal is voltak problémáim. Nem igazán hozta
a hamburger-húspogácsák állagát, engem sokkal inkább emlékeztetett a vagdalt
húséra. Ízre egyébként nem rossz, de ez az állag nem igazán jött be nekem.
Voltak
azért az ételnek pozitív elemei is. A zöldségek frissek, finomak, és elég nagy
mennyiséget tettek bele. Ami a szószt illeti, a hely egy majonéz alapú szósszal
operál, ami nekem bejött, kellemesen édeskés íze volt, és itt sem volt a baj a
mennyiséggel sem. Kár, hogy csak ezekkel a részekkel voltam igazán elégedett.
Ezért
az ételért 1.950 forintot fizettem (amiben az üdítő ára nincs benne). Ha csak az a kérdés, hogy ezért a pénzért jól
laktam-e, akkor a válaszom az, hogy igen, bőséggel. De egy 2.000 forint körüli
ételnél már megemelkednek minőségbeli elvárásaim, és sajnos ezeket nem ugrotta
meg a hely. Az a baj, hogyha összehasonlítom ezt az ételt a Neked Csak Szofi
névadó burgerével, akkor azt látom, hogy a buci ott ízletesebb, a hús is, a
zöldségek sokszínűbbek, a coleslaw salátájuk is ízletesebb, valamint a házi
krumplijuk is jobban ízlik nekem, ráadásul ott még egy barbeucue-szósz is jár
az ételhez, meg kétféle sajt (egyik rántva). És mindezt 1.590 forintért. Az
egyetlen, amiben az Eozin Corso jobb volt, az a mennyiség, de mivel a Szofiban
is bőven jól lehet lakni, ezért ez nem annyira fontos összehasonlítási
szempont.
Ugyanakkor
azt is látni kell, hogy a hamburger annyira népszerű étel, hogy olyan helyeken
is megjelenik, amiknek nem ez a fő profilja. Nincs ezzel semmi baj, a piaci
verseny már csak ilyen. Ebből viszont már levontam azt a tanulságot is, hogy
önmagában a hamburgerből egyik hely kapcsán sem szabad messzemenő
következtetést levonni. Így biztos, hogy fogok még próbálkozni a hellyel, és
legközelebb valami magyaros ételt, vagy egy ebédmenüt fogok kipróbálni, és
akkor meglátom, hogy a hagyományosabb vonalon mit tud a hely. De sajnos ez az
étel az árához képest számomra középszerű volt.
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése