Egyszerű menü – Panír étterem
A
Nagy Lajos király útján Pécsett szinte sorban vannak egymás után a különböző éttermek,
amelyekkel érdemes lehet tenni egy próbát. A hamburgerek kedvelői, valamint a kicsit
komolyabb reggeliket szeretők a Bagoly Street Foodot próbálhatják ki, a Gyrosok
kedvelőinek a Repeta, a lángososoknak a Sültetvény jelenthet egy kellemes
étkezést. Van azonban ott még egy hely, amiről eddig még nem írtam, de már
voltam ott párszor. Ez pedig a Panír. A nevéhez méltóan az étterem elsősorban a
rántott ételek felé húz, ezeket akár szendvicsben, akár tálban körettel lehet
kérni, de e mellett néhány salátaféle is gazdagítja a hely repertoárját. Amit
igazán szeretek az a menüjük, ugyanis jár hozzá két szelet hús (vagy rántott
vega étel), köret, saláta és egy szósz. Erre voltam kíváncsi az első
kóstolásomkor.
Ehhez
a menühöz két darab húst lehet választani, akár vegyesen is. Eddig a
csirkecombot, a halat és a sertéskarajt kóstoltam, illetve szendvicsben már a
csirkemellet is. A kétféle csirke egyaránt nagyon rendben van, mindkettő
szaftos, a panírja ropog, és a mérete is oké. Az külön tetszett, hogy egy
alkalommal, amikor a csirkecomb darabom nagyon kicsit volt, odatettek grátisz
egy másik kisebb darabot és így a két kicsi lett egy hús, ami mellé kaptam még
egy sertéskarajt. Ez azért azt jelenti, hogy a hely számára fontos a vendég,
amit én mindig pozitívnak értékelek. A hal is ízlett, egyedül a karajjal nem
voltam 100%-osan kibékülve Az is finom, csak rajta maradt az egyik szélén egy
zsírosabb rész, amit annyira nem volt nagy élmény enni. De magával a hússal ott
sem volt bajom, ez a hiba meg egyszer történt meg, ami betudható egy
véletlennek is.
A
krumpliból jó sokat adtak, de sajnos itt jutunk el a kóstolás talán leggyengébb
pontjához. Eddig kétszer kóstoltam a burgonyát ott és mindkétszer kicsit
keménynek tűnt és az a friss melegség is hiányzott belőle, ami nálam kell egy
hasábburgonyához. Nem azt mondom, hogy hideg volt, de az azért érződött, hogy
nem frissen készítették. A coleslaw saláta ízlett, picit darabosabb annál, mint
ami a kedvencem, viszont kellően szaftos és az íze is nagyon finom. A
szószokból már többet próbáltam, a BBQ is ízletes, de az igazi kedvencem az
áfonyás tartár, bár nem meggyőződésem, hogy helyben készült (persze lehetséges),
de a tartár – ami eleve illik a csirkehúsokhoz –nagyon selymes, krémes, az a
kis áfonya pedig még többet ad hozzá ízben.
Kóstoltam
már korábban a csirkés szendvicsüket, ami tortillában vagy paniniben is
kérhető. Nagyon szeretem egyébként, a friss hússal készült szendvics össze sem
hasonlítható a sok boltban, illetve kisbüfében kapható húsos szendviccsel,
illetve zöldségekből és szószból is jó sokat kaptam mindig. Valahogy az volt az
érzésem, hogy a paninis verzió nagyobb, de nem hinném, hogy több alapanyag
lenne benne, inkább csak arról van szó, hogy ez egy tömörebb pékáru. De ízben
mindkettő teljesen rendben van.
Ami
az árat illeti, a szendvicsek, amikor legutóbb ott jártam, kijöttek egy
ezresből, a két húsos menü meg 1.600 forintba került (a weboldalukon most 1.990-ért
látom, nem tudom, hogy drágult-e a hely a legutóbbi kóstolásom óta, vagy ez egy
kiszállítási ár-e, ami értelemszerűen drágább). Szerintem mindkettő nagyon jó
ár az ételért, mennyiségileg abszolute laktató és az árához képest kifejezetten
nagy is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a hely a gasztronómia magasiskolája,
de nem is kell minden étteremnek annak lennie. Ez egy olyan hely, ahol jó áron,
nagy mennyiségű ételt adnak és a minőség is teljesen rendben van. Így hát
bátran merem ajánlani. Egyedül a krumpli miatt nem adom meg a maximális
pontszámot.
Értékelésem:
9/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.panirpecs.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése