Hamburger a steakhouseból – Muura, Kolozsvár
A
Muura Steakhouse Kolozsvár történelmi belvárosában található, és már több
ismerősöm javasolta, hogy valamikor próbáljam ki. Ami picit távol tartott, az
az étterem árkategóriája, ugyanis a legtöbb steakjük igen magas árban van
(persze a marhahúsos ételekre ez általában igaz). Ugyanakkor a burgereik ára
annyira nem tűnt vészesnek, így tegnapelőtt úgy döntöttem, hogy végre
kipróbálom.
A
kinti részen foglaltam helyet, és szinte azonnal hozták elém az étlapot, a
figyelmesség a személyzetnél érezhető volt. Összesen ötféle burgert kínál a
hely, egységáron, így csak az összetevőkre kellett figyelni. A névadó Muura
burgerre voltam legjobban kíváncsi, ami a hús és a buci mellett salátát,
paradicsomot, uborkát, sajtot, olasz sonkát, rántott hagymakarikát, valamint
BBQ szószt tartalmaz. Megrendeltem, de mivel a rántott hagymakarikákért nem vagyok
oda, helyette sima karamellizált hagymát kértem. E mellett rendeltem hozzá egy
adag sült krumplit is.
Nem
sokkal a rendelés után jött a pincér az evőeszközökkel és a „fűszeres
tálcával”, amin ezúttal nem csak só és bors volt, hanem ketchup és majonéz is.
Ezek persze szimpla bolti termékek voltak, viszont az, hogy kvázi ajándékba jár
az ételhez, nekem mindig pozitív. A Hellmans ketchupot meg még amúgy sem
kóstoltam soha. Egyébként nem rossz :).
Kb.
10-15 perc várakozás után érkezett meg az étel. A krumpliról sokat nem tudok
mondani, viszonylag vastagon vágott, kellemes fűszerezésű jól átsült, finom,
ezzel minden rendben van. Amit viszont a burger kapcsán az elején észrevettem,
hogy a rántott hagymakarikát valóban nem kaptam meg, de a karamellizált hagymát
sem. Nem tudom, ennek mi volt az oka, kommunikációs hiba, vagy egyszerűen nincs
mód ilyen típusú cserére, de azért hozott kis hiányérzetet.
Mivel
egy steakhouseban ettem, a jó hús egy alapelvárásom volt, de nem is kellett
csalódnom. Bár kétségkívül egy húspogácsát kaptam, olyan állagút, amilyennek
lennie kell, de kóstolva olyan volt, mintha egy jól készült marhasteaket ettem
volna. Nem tudom, a marha melyik részéből csinálták, de mind a minőségég, mind
az elkészítés első osztályú, a minimálfűszerezés meg nálam kifejezetten
pozitív.
Ami a
zöldségeket illeti, ahogy az elvárható, mindegyik ízletes, és a mennyiséggel
sem spóroltak. Ami meglepett, hogy kétféle szósz is került az ételbe, a
tetejére egy BBQ, az aljára egy hagyományos burger szósz. Előbbi nekem jobban
bejött a sima hamburgeszósz is oké, fűszeres-paradicsomos íze volt, de a BBQ
füstössége áthatotta az egész ételt, sokkal markánsabban kijött és nagyon
passzolt a húshoz is. A sajt kicsit ráolvadt a húsra, sok extrát nem adott, de
azért ízlett.
Az
egyetlen, ami egy kicsit fura volt nekem, az az olasz sonka. Önmagában kóstolva
tényleg prémium minőség, jó húsos, de az ételben gyakorlatilag elveszett.
Ezeket a sonkákat nagyon szeretem például pizzákon, de ebben az ételben kb.
észre sem vettem volna, ha kimarad belőle. Ez persze részben dicséret is, de
annyira komplex volt a burger, hogy kb. teljesen feleslegesnek éreztem benne
ezt a sonkát, bármennyire is ízlett.
Összességében
ennek ellenére is egy remek ételt ettem. Az ára körettel és üdítővel együtt 45
lej, vagyis kb. 3.000 forint, ez nem a legolcsóbb, de azért megfizethető, és
ízben tényleg sokat ad. Nagyon hezitáltam, hogy megadjam-e a maximális pontot,
mert a hús talán a legjobb volt, amit valaha ettem, de a többi összetevő is
remek, összességében azonban talán még vártam valami extrát, ami itt elmaradt.
De ki fogom még próbálni a helyet, vagy a csípős burgerüket vagy ha jól fogok
állni anyagilag, akkor lehet egy steaket is bevállalok J
Értékelésem:
9/10. (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/muura.steakhouse/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése