Itt mi történt? – Repeta Gyros bár Pécs, Görög Óriás és Füstölt Gyros
Lassan
a végéhez közeledik a pécsi Gyros-tesztem. A Repeta Gyros bárt relatíve a
végére hagytam, talán nem véletlenül. Régebben ettem ott egy pár alkalommal, de
annyira maradandó élményt nem adott. Azonban a lehetőséget minden helynek meg
kell adni, így természetesen a legújabb cikkemben náluk is jártam. Végül nem is
egy, hanem két alkalommal mentem oda kóstolni, majd a cikkben azt is
meglátjátok, miért.
Maga
a hely elég univerzális, gyros mellett pizza és hamburger kínálata is van.
Azonban én most a gyros miatt jöttem, azzal is próbálkoztam. Igyekeztem az eddig
használt árkategória mellett maradni. Így első alkalommal egy görög óriással
próbálkoztam. Ez az étel abban különbözik a sima gyrostól, hogy nagyobb,
illetve van a pitában hasábburgonya is. Romániában sok helyen ette hasonlót,
ott annyira nem jött be, de itthon más összetevőkből áll kicsit ez az étel,
ezért úgy gondoltam, itt is érdemes tenni ezzel egy próbát.
Az
ételt „sétálóba” kértem, gyorsan el is készült. A pita túlságosan nem hozott
lázba, sima egyszerű bolti termék, kismilliószor elemeztem már, ismételni magam
nem kívánom. A tetején rögtön ott voltak a szószok. A csípős nekem átlagos
volt, csípett, pikáns érzése volt, de ennyi, ettem már jobbat is, rosszabbat
is. A joghurtos szósz viszont nagyon ízlett. Egy kicsit a kevesebb több érzését
keltette bennem, a joghurt egyértelműen dominált benne, az egyéb fűszerezést
kevésbé éreztem, de ez a krémes joghurtos íz bejött, igazán nagy húzóereje
ennek az ételnek...helyesebben lenne, hogyha nem fogyott volna el nagyjából a
harmadik harapásra. Csak a tetejére tettek belőle, a pita belsejébe nem. Ezt
sosem tudom megérteni. Nem hiszem, hogy a költségvetés az 1 kanál szószon menne
tönkre, nem értem, hogy miért jó az, ha csak a kaja első falatjaiban érzem az
étel egyik fontos elemét…illetve nem csak az egyiket.
A hasábburgonyát
igazából semlegesnek éreztem ebben az ételben. Alapvetően friss volt, de egy
mirelit termék, így túl sokat azért nem adott hozzá ízben az ételhez. A
zöldségek frissek, finomak, hozzák, amit kell. De itt is előjött az, amiről
korábban írtam. A zöldségek és a krumpli kb. az étel felére elfogyott onnantól
más csak a hús és a bolti pita tartotta magát.
No
igen, a hús. Önmagában véve sem éreztem kiemelkedő alkotásnak, nekem kicsit
jellegtelennek hatott a fűszerezése. De ami sokkal nagyobb baj, hogy sok esetben
rágósnak, sőt, egyenesen keserűnek éreztem, mintha odaégették volna. Ez
tipikusan az az eset, hogyha nem sétálóban vagyok, akkor visszaküldöm. Így már
nem sokat lehetett tenni, maximum azt, hogy a végét inkább kidobtam a kukába,
mert nem akartam hasfájós estét magamnak.
Az
eset után úgy gondoltam, teszek még egy próbát, mert reménykedtem benne, hogy
ezek a hibák egyediek voltak és nem állandóak. Végülis azt mondhatom, hogy ez
az állítás részben igaz. Ezúttal a füstös gyrost választottam, amiben az
alapvető elemek mellett még a füstölt sajt van jelen. Bizonyos szempontokból ez
az étel határozottan jobban sikerült, mint a múltkori. Egyfelől húst ezúttal nem éreztem túlkészültnek
(mondjuk a fűszerezése most sem volt az igazi), finom puha lett, ezenkívül a
füstölt sajt többet adott az ételhez, mint a hasábburgonya. Márcsak azért is,
mert a pita aljába tették, így a végére, ahol legutóbb már csak a hús és a pita
maradt, itt volt egy harmadik elem is, ami sokat számított. Viszont ezzel
elárultam az étel gyengéjét is: a rétegzéssel és a szósz mennyiségével
kapcsolatos problémák ezúttal is fennálltak. Így mindent egybevetve ezt is
inkább csak közepesnek tudom nevezni.
Amikor
elkezdtem ezt a külön blokkot, eldöntöttem, hogy az a budapesti török
„gumihúsos”, eléggé fanyar ízű szószos, bolti tortillás termék, amit a legtöbb
budapesti gyrosonál lehet kapni, az lesz az 5 pont, a többi ételt ehhez mérem.
Ha a második kóstolást nézem, akkor azt mondom, hogy ez azért annál lényegesen
jobb. Ugyanakkor nem tudok elmenni az első próbálkozás kudarca és a mindkétszer
jelentkező problémák mellett. Remélem a cikket alapvetően építő kritikának
fogják fel, de sajnos azt kell értékelnem, amit kóstoltam. Későbbiek során még
biztosan meg fogom kóstolni a pizzájukat és a hamburgerüket is, ott talán
jobban sikerülnek a dolgok.
Amit
még nem tettem hozzá, hogy mindkét étel 8-900 forint közötti áron volt, és
azért hússal elég rendesen telepakolták a pitát (majdnem szét is repedt), így
ár-mennyiség arányban semmiképpen nem rossz a hely.
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése