Nyaralási élményeim – Fortuna Hotel, Miskolctapolca
Korábban
már két cikket írtam a miskolci élményeim kapcsán, egyet a környékbeli
fürdőkről, egyet pedig az egyik ott kipróbált étteremről. Ugyanakkor a legtöbb
esetben nem volt szükségem arra, hogy éttermekbe járjak, ugyanis a Fortuna
Hotelben volt reggelink és vacsoránk egyaránt. Bár most már szezonon túl
vagyunk, így ez a svédasztalos jellegű étkezés szerintem nincs meg, de lesz még
nyári szezon, ezért úgy gondoltam, írok egy élménybeszámolót arról, hogy mi
jókat ettem ott és mi volt róluk a véleményem!
Reggelik
tekintetében javarészt egy állandó, bőséges, svédasztalos étkezés volt. Erről
sajnos nem készítettem fotókat, de ez csak feledékenység volt a részemről.
Lényeg a lényeg minden nap volt egy „hideg és édes” asztal, amin lekvárok, méz
nutella, kalács és gofri is helyet kapott, meg néhány tejes ital, egy
„hideg-sós” asztal, ahol felvágottak, sajtok, zöldségek voltak, és négyféle
meleg étel. Ebből kettő, a tojásrántotta és a virsli állandó volt, és minden
nap felkerült az asztalra két egyedibb fogás is. Ezek között voltak olyan
klasszikusak, mint a főtt- vagy tükörtojás, a bundás kenyér, vagy éppen a
pirított bacon, de olyanokkal találkoztam, mint a mini pizza szeletek, a lecsó,
de egyik nap talán valamilyen sült velő is került az asztalra. Ezeken kicsit
csodálkoztam, ilyeneket nem sűrűn (vagy inkább sosem) szoktam reggel enni, de
ahogy nézem reggeliző helyek étlapkínálatát, abszolute megtalálom őket, így
csak az én étkezési szokásaim térnek el ettől.
Ízek
tekintetében semmi gond nincs, a hideg fogások jó alapanyagokból állnak, de a
meleg ételek közül is mind a tojás, mind a bundás kenyér, mind a bacon ízlett
(velőt nem akartam enni). Az egyetlen apró kritikám, hogy bundás kenyér
szerintem lehetett volna gyakrabban is, klasszikus reggeli étel, nagyon
szeretem, heti egynél többször kóstoltam volna. De ezt leszámítva minden
tökéletes. Italok terén gyümölcslevek, tej, kávé, tea és joghurtitalok is
voltak, ebből szerintem mindenki tud választani magának valót.
Vacsora
tekintetében általában egyféle leves, 3-4 különböző főétel és 1-2 desszert,
amit tartalmazott a kínálat, plusz gyümölcs és savanyúság is mindig volt. Ez
azért bőven elég változatos ahhoz, hogy bárki megtalálja a maga kedvencét. Az
viszont mindig nagy dilemmát okozott nekem, hogy egyféléből egyek a főételek
közül, vagy többfajtát kóstoljak meg. Első nap maradtam az egyfélénél, a sült
kacsacomb-tört burgonya-pezsgős párolt káposzta hármasnál. Általában egyébként kis
szeltekben készítették el a húsokat, nyilván azért, hogy a vendég minél
többfélét kóstolhasson, itt viszont meghagyták egészben a combokat, ami ennél
az ételnél teljesen indokolt. A hús nagyon ízlett, omlós volt, jól fűszerezett.
A krumpli is ízlett, a káposzta annyira nem, de szerintem ennek az az oka, hogy
nem iszom alkoholt, és a pezsgő íze azért érezhető volt benne. De biztos vagyok
abban, hogy akit ez nem zavar, annak erről is nagyon jó véleménye lesz.
Desszertként utána amerikai palacsinta és profiterol is volt (amit elsőre
fagyinak néztem J ), mindkettő ízlett, a palacsinta kellemesen édeskés volt,
a hozzá ehető szószok hagyományosak, de ízletesek, a profiterol tésztája jól
készült, és a krém íze is kellemes, több nem is kell.
Másnap
volt talán a legkellemesebb emlékem, nem csak az étel, hanem a gesztus miatt is,
amit kaptam. Sikerült lekésnem a vacsorát, de telefonáltam, így eltették azt
nekem. De olyan adagot, amit szerintem életemben nem ettem vacsorára,
mindenből, ami volt, natúr csirke, magos bundában rántott hús és óvári szelet,
elég nagy adagot kaptam. Nagyon nem tudom ragozni, mindhárom ízlett, az óvári
szeletből a gombákat ki kellett szednem, mert az nem szeretem, de a három
húsból ízesítésben az tetszett a legjobban, de a másik kettő is finom volt. A
marhahúsleves amit kaptam, jó fűszeres, ahogy szeretem, a szilvás piskóta puha
és nem spóroltak a szilvával. Bár nem tudtam mindent megenni, amit a tálamra
tettek, de ez egy fantasztikus vacsora volt.
Keddi
napon zöldborsó-levest kaptunk, ami szerintem szintén hús alapú leves volt az
íze alapján, ez is rendben volt. Főételként ha jól emlékszem sertéstarját ettem,
bár erről most nem készítettem képet. Nem tudnék belőle semmi rendkívülit
kiemelni, de rossz sem volt. Desszertként pedig készítettek pudingot. Nem egy
bonyolult desszert, de szeretem, úgyhogy semmi gond nem volt vele, köszönöm.
Szerdai
napomon megint majdnem elkéstem, de a vacsora végére még odaértem, igaz,
addigra kicsit lecsökkent a készlet. Viszont maradt még gyümölcsleves, valamint
sertéspörkölt, illetve az első nap már kóstolt amerikai palacsinta. A leves
mindent hozott, amit egy gyümölcslevesnek hoznia kell, ízében kellemesen
savanykás, sok gyümölccsel, teljesen jó. A sertéspörkölt meg egy másik nagy
kedvencem volt, a szaftja markáns, fűszeres, a hús puha, ízletes, nagyon
kedveltem. A desszertről már beszéltem korábban.
Csütörtökön nem ott vacsoráztam, pénteken a levest kihagytam, ettem viszont rántott,
valamint barackos csirkemellet. Ezúttal is ízlett mindkettő, a natúr csirkét
megint leteszteltem magában, hogy mennyire száraz a barack nélkül, de egyáltalán
nem volt az, nagyon omlós ételt. Desszertként ezúttal egy süteményt kaptunk,
amiről először azt hittem, hogy vaníliakrémes, de valójában egy túrós-barackos
desszert volt. Megmondom őszintén nekem picit édes volt, a túrónál jobban
szeretem, ha van egy hűsítő, citromos íze, ezt itt picit hiányoltam, főleg mert
a rajta lévő barack is inkább az édességet erősítette. De mindent egybevetve ez
azért egyáltalán nem volt rossz.
Árakról
itt nehéz beszélni, mert nem éttermi rendelések voltak ezek. Szezonban egy napi
szállás 12.000 forint egy főnek (több főnél arányosan olcsóbb), amibe benne van
egy kényelmes és tiszta szoba, a reggeli, a vacsora, valamint a jakuzzi
használatának a lehetősége is, a szobában van TV, wifi (az néha picit
akadozott), egy íróasztal. Összességében mind a szállással, mind az étkezéssel
maximálisan elégedett voltam, utóbbiban külön öröm, hogy nem volt mennyiségi
limit sem, azt és annyiszor ehettünk a reggeli és a vacsora ideje alatt,
amennyit és ahányszor akartunk. Az ételekkel maximálisan elégedett voltam, csak
1-2 fogás meg köret volt, amit nem éreztem az ízlésemnek megfelelőnek, viszont
ha az ember egy hétig eszik ugyanott és minden nap mást, ráadásul többfélét,
akkor természetes, hogy lesz 1-2 étel, ami távolabb áll az ízlésétől, így ezt
nem rovom fel. Azt gondolom, hogy amit egy jó szálláshelynek meg kell adnia,
azt a Fortuna Hotel megadja, az ételek háziasak kellőképpen változatosak, így
semmi hiányérzetem nincs, bátran ajánlom mindenkinek!
Értékelésem:
10/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://fortuna-hotel.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése