Új lángosos a belvárosban – Sültetvény, paprikás csirkés lángos
Pénteken
ebédkor gondolkodtam, hogy a Bagoly Street Foodba vagy a Panírba ugorjak-e be,
amikor láttam, hogy nyílt egy új hely a Nagy Lajos Király útján. A kínálatot
nézve lángosok, palacsinták, hot-dogok, töltött lángosok vannak az étlapon. Ez
utóbbiak között láttam egy érdekes paprikás csirkés lángost. Aki ismer, tudja,
hogy szeretem ezeket a hibrid ételeket, korábban is írtam már ilyenről egy
összefoglalót is, meg a Don Pepe néhány szezonális ajánlatát is megmutattam.
Ezért úgy gondoltam, változtatok a terveimen és ennek a helynek is adok egy
esélyt.
Benn
egyszerű, de igényes vendégtér fogadott, magas asztalokkal és székekkel. Az
eladó hölgy szintén nagyon kedves volt, felvette a rendelést, mondta, hogy
10-15 perc, amíg elkészül (lángosnál ez természetes), az italomat azonnal
kitöltötte. Ez utóbbi egy fél literes limonádé volt. Sok extrát nem tudok róla
mondani, egy egyszerű, citromos, savanykás ital volt, nem a legkülönlegesebb,
amit valaha ittam, de ahhoz képest, hogy 300 forint volt a fél liter, teljesen
jó ízű, hideg, jól esett a nyáron.
A
lángos alig 15 perc múlva érkezett. kaptam mellé egy kis mártást, ami
tulajdonképpen egy paprikás csirke szaft (vagy ahhoz hasonló J)
volt. Méretben viszont nem tűnt túl nagynak, legalábbis a Maci lángosozó vagy
Pizza King dupla lángosához képest kisebb mennyiségnek tűnt. De azért egy
ebédre biztosan elég lesz.
A
lángos tésztájával kezdtem a kóstolást, ami nagyon ízlett. Kívül ropogott,
belül puha maradt és – ami lángosnál nagy szó – egyáltalán nem volt nehéz a
tészta, sem kívülről, sem belülről nem tűnt sem zsírosnak, sem olajosnak. Az
étkezés után sem éreztem azt, hogy el lennék telítve, ez szintén nem túl
gyakori a lángosoknál. Szóval ez abszolute bejött. Fokhagyma ki volt készítve
az asztalhoz, így aki kért, használhatta, de a paprikás csirke miatt most ezt
inkább kihagytam.
Aztán
elértem a csirkehúshoz, amivel sajnos már problémám volt. Ízre egyébként oké,
viszont sajnos eléggé száraz volt és az a paprikás-szaftos érzés nem jött pont
át, ami a paprikás csirkénél nálam fontos. Hirtelen ötlettől vezérelve
elkezdtem a húst a szószba mártogatni, és úgy már jó volt, egyszerre éreztem a
ropogós lángost, a húst és ezt a nagyon kellemes szaftot. A baj csak az volt,
hogy ez utóbbiból elég kevés került a tányérra, így nem jutott belőle a teljes
húsadagra. Emiatt maradt bennem hiányérzet.
A
lángos 1.050 forintba került, limonádéval együtt 1.350 került az egész, ami a
belvárosi kajaárakra nézve nem vészes, ez kb. tényleg egy ebédmenü ára. Tulajdonképpen
azt kaptam meg ezt az ételtől, amit lángostól még sosem: egy olyan ételt, amit
kényelmesen meg tudtam enni, ízlett, jól laktam vele, és minden további nélkül
tudtam utána dolgozni délután. Szóval elégedett vagyok. A húson viszont még
lehetne javítani, és akkor tökéletes lesz.
Értékelésem:
8/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése