Sok a változás – Dabo Döner Nyíregyháza
A
Dabo Dönert számos helyen reklámozták Nyíregyházán, melyek szerint
Németországban díjakat nyert, helyben sütött pitával dolgoznak, meg még sok
minden más pozitívat írtak róla. Viszont korábban a marosvásárhelyi utazásom
során a helyi Dabo Döner kebabot kipróbáltam, de nem igazán nyűgözött le, nem
volt rossz, de azért nem is világrengető, és az árával sem voltam igazán
megelégedve. Viszont kíváncsi voltam, hogy vajon miben más ez a hely, mint az
erdélyi üzlet. Így aztán egyik nap felmentem a Corso harmadik emeletére, és
kipróbáltam. Hasonlóan a vásárhelyi próbálkozásomhoz, itt is egy Döner Menüt
kértem, ami kebabot, hasábburgonyát és üdítőt tartalmazott. Ezenkívül még külön
egy fokhagymás mártogatóst is rendeltem hozzá.
A
burgonya hasonlóan nézett ki, mint Erdélyben. Ezúttal is kellemesen fűszeres,
jól készült krumplit ettem. Azzal a szósszal nem találkoztam, amivel Marosvásárelyen,
helyette megkóstolhattam ezt a fokhagymás verziót, ami nagyon ízlett,
intenzíven lehetett benne érezni a fokhagymát, egyébként minimálfűszerezés jellemző
rá, de nagyon ízletes. Szóval kimondható, hogy a kiegészítő elemek tekintetében
minden tökéletes.
Aki
emlékszik a legutóbbi cikkemre, az tudja, hogy abban két dolgot kritizáltam. A
pita egyáltalán nem tűnt frissnek, húst pedig elég keveset tettek bele. Szerencsére
ezúttal egyik probléma sem merült fel. Igen tisztességes húsadagot kaptam, ami
ráadásul omlós, fűszeres csirke, szóval nagyon ízlett. Ugyanez igaz a pitára
is, amelyik kifejezetten friss és finom volt, egyik kedvenc pitám, amit ettem.
De a
többi elemben sem találtam hibát. A zöldségek frissek, finomak, ahogy egy
kebabtól az ember elvárja. A szósz szintén nagyon ízlett, az édes és savanyú
ízek egyaránt megjelentek benne, és úgy unblock remekül passzolt a többi
összetevőhöz. Mindent egybevetve miközben ettem az ételt, kezdtem megérteni,
mire kapott díjakat ez a kebab, úgy éreztem, hogy ennek a menünek minden egyes
eleme rendben van és gyakorlatilag hibátlan.
Sajnos
azonban mégiscsak találtam benne valami kivetnivalót. Ugyanis, hogyha az árát
nézzük, akkor a kebab menü 1.990 forintba került (csirkehússal, borjúval még
drágább lett volna), és még további 250 forint a fokhagymás szósz (ami azért
nem volt túl nagy adag). Ha összevetem ezt az eddigi kebab menükkel, amiket
kóstoltam, nos, az egyik sem volt még ennyire drága. A hasonló összetevőkből
álló Pasa Kebab 1.400 forintot kóstált (igaz, 2 éve, de szerintem ma sem
2.000), de ha a 24 lejes romániai árat nézem, az is jócskán ez alatt van. Ez az
összeg pedig már egy ilyen típusú ételért kicsit túllépi nálam azt az ominózus
lélektani határt. Úgy tűnik, hogy a minőséget bizony meg kell fizetni. De
legalább, ha megfizetjük, meg is kapjuk. Szóval összességében az ára ellenére
csak ajánlani tudom a helyet, sokkal jobb, mint a váráshelyi, amit kóstoltam.
Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben a helyről: https://dabodoner.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése