Milyen a pasa kebabja? Pasa kebab, Budapest, kebab menü
A
gyrosok és kebabok alapvetően kedvelt Street Food ételeim. Azonban Budapesten
mostanra szinte már tabuvá vált, hogy azt egyek. Főleg, mert a legtöbb török
étteremben valami eszméletlen gyenge minőségű terméket árulnak. Amikor először
megláttam a Pasa Kebab Blaha Lujza térhez közeli éttermét, úgy gondoltam, ez
sem más, mint a többi. Azonban az ártáblára nézve rögtön feltűnt két dolog. Az
egyik, hogy a legtöbb budapesti „kebab” elnevezésű hely az étlapja szerint „gyrost”
árul. Itt viszont az étlapon is a kebab szó szerepel. Ezenkívül a 890 forintos
ára keltette fel a figyelmemet. A legolcsóbb pesti kebabosoknál ebből
gyakorlatilag 2-t meg lehet venni, de az olyan is, amilyen. Itt viszont a
kicsit drágább ár kíváncsivá tett, reméltem, hogy kapok valami különlegeset
ezért. Így hát be is tértem. Ennek már egy éve történt mindez, de mivel a
legutóbbi élményem és az akkori szinte egy és ugyanaz volt, gyakorlatilag bármelyikről
írhatnék. Így próbálom most a legrégebbi tapasztalataimat elővenni.
A
belső tér egyszerű, de mégis sokan elférnek benn. Egyébként a hely logojához
hasonlóan a narancssárga szín dominál. Az egyik asztal kicsit magasabban van
közvetlen egy ablak mellett, így ha az ember az utcát szeretné nézni, akkor érdemes
odaülnie. A hely mellékhelységének a tisztasága is megfelelő.
Mivel
láttam, hogy a kebab +500 forintért menüben is kapható üdítővel és krumplival,
úgy gondoltam, kipróbálom ezt. Meg is rendeltem, de a pult mögött lévő lány…szóval
a legnagyobb jóindulattal is közönyösnek tudnám nevezni. Szinte azt olvastam le
a tekintetéből, hogy „mit akarsz, te, most miattad kellett felkelnem”. Ez nem
tesz igazán szimpatikussá egy helyet. A nagyobb problémám pedig az, hogy az
első eset óta többször jártam ott, és bizony nem egy és nem két alkalommal
kaptam ugyanezt a tekintetet (különböző alkalmazottaktól is). A mélypont pedig
az volt, hogy egy alkalommal (ez mondjuk az egyik első alkalom volt és
szerencsére nem ismétlődött) épp a pultoslány szemöldökét szedték ki, amikor bementem.
Örülök, hogy ez egy étterem. Azért, hogy kicsit elvegyem a kritika élét, jártam
már az étteremlánc Keleti Pályaudvar alatti, valamint kecskeméti üzleteiben is,
azokban sokkal kedvesebb volt a kiszolgálás.
A
rendelés után közölték, hogy az ételre kb. 10-15 percet várni kell, mert a pita
helyben készült és láttam, amint a tésztát beteszik a „kemencébe”. Nem zavart
különösképpen a várakozás, attól, hogy a kebabot mindenhol gyorskajának
titulálják, nem kell feltétlenül gyorsan elkészülnie. Amit viszont az eladó
mondott, az felcsigázott. Eleve szeretem, ha a jellegtelen bolti
piták/tortillák helyett helyben készült terméket kapok, az pedig, hogy mindezt
ott, frissen készítik el, egy olyan plusz lehet, ami nagyon működhet. Kb. az a
10-15 perc kellett, amíg megjött az étel, amit mondtak. A kebab szép nagy, az
illata is remek, a krumplival sem spóroltak. Maga a krumpli viszont nekem elég
hétköznapinak tűnt, frissen készült, de szerintem mirelit termék. Igazán nem
volt megsózva, de az asztalokon ott volt a só, így ez nem okozott különösebb
problémát.
A
kebab már sokkal különlegesebb élményt jelentett. A pita tésztája egy
klasszikus, édeskésebb vonulat, amin a friss melegség óriásit dob. Ki merem
jelenteni, ez volt a legfinomabb pita, amit Magyarországon kebabosnál ettem,
ami 1-2 pécsi kebabos hasonló termékéből kiindulva igen nagy szó. A másik, ami
igazán különleges élményt jelentett az a szósz. Ez is enyhén édes, de mégis
pikáns és igazából semelyik másik hely öntetéhez nem tudnám hasonlítani. Egy
kicsit benne van az az édeskés-majonézes vonulat, de nem hiszem, hogy (sok)
majonézt használnának benne, talán a fokhagyma ízét is éreztem benne, de
megvolt a sóssága is. Nagyon ízletes. És a hús is remek, a borjúhúst kértem,
amit általában akkor sem kérek Budapesten, ha ráfanyalodok a gyrosra, mert
sokszor íztelen, száraz, és rágós. Na, erre az egyik sem igaz. Kellemes
fűszerezésű és porhanyós, szinte olvas az ember szájában.
A
többi összetevőt már nem tartom kiemelkedőnek, de nem is rosszak. A csípős nem
igazán szósz, inkább az Erős Pistához hasonlító krém, csíp, oké az íze, de sok
extrát nem ad hozzá. A zöldségek frissen és 5 is van belőle, zöldsaláta, káposzta,
uborka, hagyma és paradicsom. Talán ez az egyetlen kritikám az étel kapcsán,
hogy a két jellegtelenebb ízű zöldségből – saláta, káposzta – elég sok volt
benne, és egy kicsit elnyomta a többit. Ha engem kérdeznek, szerintem elég
lenne ebből a kettőből az egyik és a másik 3 zöldségből kérnék bele kicsit
többet.
Ennek
ellenére ez egy nagyon finom étel, és a rétegzése is jó, a zöldségek nem egy
kupacban helyezkedtek el a szendvicsen belül, ami gyakori hiba ezeknél az
ételeknél. Itt viszont ez sem jelent meg.
Összességében
a kebabbal maximálisan meg vagyok elégedve, a Budapesten kóstolt
gyrosok/kebabok közül egyértelműen ez a legfinomabb, amit ettem. Az árával is
ki vagyok békülve mind a 890-es alapár, mind az 1.390-es menüár elfogadható, a
sima kebab nekem elég arra, hogy jól lakjak, a menü már a kajakóma felé visz
erősen. Ugyanakkor remélem, hogy a kiszolgálásbeli problémákat megoldják, mert
ha nem lenne ennyire jó az étel, egész biztos, hogy az első látogatásom egyben
az utolsó is lett volna. Sajnos a pontozásban emiatt nem tudok a helynek annyi
pontot adni, amennyit az étel minősége alapján gondolok.
Értékelésem: 8/10. (hogy ez
pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).
A helyről többet megtudhatsz az
alábbi oldalon: http://www.pasakebab.hu/
Ha szeretnél értesülni az új
cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése