Sajtorgia Marosvásárhelyen – Ultimate Cheesburger, Butcher’s Kitchen Bistro
Tavaly
több ízben is írtam a Butcher’s Kitchen Bistróról, mind a klasszikus
marhaburgerüket, mind a csirkeburgerüket megkóstoltam már. A héten, amikor benéztem
azzal a céllal mentem, hogy a sertésburgert is kipróbáljam, hogy az milyen. Ezt
a tervemet azonban gyorsan kénytelen voltam elvetni, ugyanis a sertésburger
azóta lekerült az étlapjukról. Úgyhogy körülnéztem, mi van még.
Az
étlap megújult, régen máshogy is nézett ki, és ahogy láttam, többféle új
hamburger megjelent. Többszöri végiglapozás után egyikkel elkezdtem szemezni,
ez pedig az ultimate Cheesburger, ami a hús mellett salátát, paradicsomot,
cheddar sajtot, házi füstölt sajtot, parmezánchipset, bacon és bayonnaise
szószt tartalmaz. Szerintem egyébként viszonylag új étel lehet, mert még az
online étlapon sem látom. Bár egy kicsit tartottam attól, hogy hagyma és
savanyú elem nélkül mennyire fogom élvezni az ételt, meg eleve nem járok-e úgy,
hogy túl sok lesz a sajt, mint anno a Hakni burgerben, de kíváncsiságom nem
hagyott nyugodni. Így azt gondoltam, hogy legyen ez. Csak utána vettem észre,
hogy véletlenül sikerült a havi menüs burgert kifognom, vagyis a hamburger, a
köret és az üdítő együtt 30 lej (2.000 forint kb.). Ez jelen esetben nem kis
kedvezmény, mert a burger egyébként 27 lej, a krumpli 6, az üdítő meg 4, tehát
37 lej lenne, így viszont nem csak az üdítőt kaptam meg kvázi ajándékba, hanem
a krumpli is olcsóbb. Jelezték, hogy sok a rendelés, így 25-30 percet kell
várnom, de így, hogy előre szólnak, nincs ezzel bajom, van az úgy, hogy
egyszerre sok rendelés jön be, főleg, ha kiszállítással is foglalkozik egy
hely.
Amikor
megérkezett az étel, örömmel konstatáltam, hogy a mérete nem változott. Ezúttal
is igen emberes burgert kaptam. A krumpli most nem a múltkori fémtálban
érkezett, hanem egy hagyományosabb „papírcsákóbam”, de ezen nem akadok fenn, igazából
mindegy. Azok az elemek, amiket már korábban is kóstoltam, ezúttal is nagyon
bejöttek. A buci laza és édeskés, egyáltalán nem fullasztó, a hús prémium
minőség, a zöldségek frissen, ez a héjastul sült hasábburgonya pedig továbbra
is kedvenc.
Az új
elemek azonban nagyon megleptek, és szerencsére pozitív értelemben. Féltem,
hogy a háromféle sajt elnyomja az étel maradékát, de nem ez történt, és
szerintem elsősorban azért nem, mert mindhárom sajt különböző ízvilágú és
elkészítésű volt. A cheddar sajt a klasszikus vonalat képviselte, enyhén
édeskés, az csak simán rákerült az ételre. A házi füstölt sajt már pihent egy
kicsit a sütőlapon, de nem emiatt szerettem, hanem az íze miatt. Nagyon
markáns, füstös ízvilága volt, szinte már azt mondanám, hogy átmenet a bacon és
a sajt között. A parmezán pedig ropogósra sült formában került az ételre, ízben
kevesebbet adott hozzá, de a roppanósága miatt azért örültem, hogy ott volt az
ételben.
A
másik újítás az előzőekhez képest a baconös vonal. A burger felső részén
ugyanis bacon szalonna is volt, méghozzá nagyon jó ízű, szinte már a falusi
sonkák ízére emlékeztetett, és nem spóroltak vele a legkevésbé sem. A
bayonnaise pedig – aminek a nevéből sejthető módon a két összetevője a bacon és
a majonéz – egyszerre volt édes és füstös. Így az egész ételben azt éreztem,
hogy a baconös-sós íz és a sajtos vonulat is 3 különböző variációban jelent
meg, plusz még ott volt a marhahús, a buci és a zöldségek. Tehát mondhatjuk egy
full extrás bacon-cheese burgernek is.
Az
egészben az a különleges, hogy bár az elején féltem, hogy hiányérzetem lesz, de
miközben ettem az ételt, rájöttem, hogy ebből semmi sem hiányzik, itt minden
klappol, és a meglévő elemek olyan összhangot alkotnak, amihez nem kell sem
hagyma, sem savanyú uborka, sem semmi más. Így van egyben.
Az
ételért menüben 30 lejt fizettem, amit a legkevésbé sem sajnálok érte, egy
ilyen prémium burger menüért egyáltalán nem volt drága. Ahogy elnéztem, a hely
havonta váltja a menüburgerét, így még bő 2 hetetek van ezen az áron
megkóstolni. Az igazat megvallva azért vagyok különös helyzetben, mert tavaly
ilyenkor megadtam a maximális pontszámot a klasszikus hamburgernek. De ez még
ahhoz képest is emelt egyet a szinten. Így ha tehetném, most 11 pontot adnék,
de nem tehetem, így marad az, hogy:
Értékelésem:
10/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: http://www.bkbistro.ro/home#home
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése