Marha után csirke – Butcher’s Kitchen Bistro, Marosvásárhely, Lávakövön grillezett csirkeburger steak burgonyával
Megmondom
őszintén, nem vagyok igazán oda a csirkeburgerért. Ennek talán a beidegződés is
az oka, mert a hamburger alapjáraton mégiscsak marhahús, másrészt csirkehúsból
azt a húspogácsa állagot szinte sosem lehet elérni, amit marhából igen.
Ugyanakkor van egy olyan hóbortom, hogy amikor egy olyan helyen járok, ami
egyszer már bizonyított, szeretem megkóstolni azokat az ételeket is, amiket
egyébként annyira nem szeretek. A Butcher’s Kitchen Bistro Marosvásárhelyen
pont az ilyen helyek közé tartozik, mint ahogy arról már írtam is. Ezért
kíváncsi voltam, hogy vajon a csirkeburgerük milyen.
Így
hát május elején ismételten betértem hozzájuk, ezúttal ezt kóstoltam meg egy
adag steak burgonyával. Sajnos ezúttal elfelejtettem képeket készíteni, így csak az előző bejegyzés képeit tudom használni.
A kiszolgálás továbbra is kedves, az étel viszonylag
gyorsan, 10-15 perc alatt érkezett meg. A steakburgonya nagyon ízletes, friss,
finom, fűszeres. Nekem a szalmaburgonya egy picit jobban ízlett, de csak azért,
mert a sült krumplinak a ropogós szélét szeretem a legjobban, annak meg több a
széle J. De ez a burgonya is magasan viszi a lécet.
A
burger bucija és a benne lévő zöldségek ugyanolyanok, mint múltkor, mindegyik
friss, finom. A legnagyobb változást nyilván a hús jelenti. Ezzel kapcsolatban
kissé ambivalens érzéseim voltak. A csirkehúsnál gyakori probléma, hogy az íze
nem igazán karakteres (szerintem). Itt azonban egy olyan sütést, fűszerezést
kapott, hogy először azt sem akartam elhinni, hogy ez tényleg csirke. Nagyon
markáns ízvilága volt, néhol szinte már a sertéshúsra emlékeztetett. Viszont
sajnos aggályaim is voltak vele. Egyrészt a klasszikus „marhahúspogácsa” érzést
nem tudta adni, nem egy omlós húst kaptam, hanem egy kicsit rágósabbat. Ezzel
nincsen problémám, hiszen magán az étlapon is az szerepel, hogy grillezett
csirkét kapok, tehát nem játszik a hely zsákbamacskát. Ami azonban nagyobb
gondot jelentett, hogy ez a hús az én ízlésemnek egy kissé száraz volt.
A
szósz is eltért attól, amit a marhaburgerhez kaptam, ez egy „piros öntet” nevű
szósz volt, ketchuppal, majonézzel, joghurttal, zellerrel, hagymával. Valamiért
azt hittem, hogy ez egy ketchupos-majonézes öntet lesz egy kis extra ízzel, de
nagyon meglepett. A joghurtos íz dominált, ami kellemesen savanykás volt, a
nagy májusi melegben meg üdítően hűsnek éreztem. A ketchupot és a majonézt alig
lehetett benne érezni. Ez nekem nagyon bejött.
Az
egész ételért 21 lejt fizettem, kb. 1.400 forintot, ami egy picit olcsóbb, mint
a marha burger. Az étel mennyiségéért és minőségéért ez egyáltalán nem nagy ár.
Összességében az érzéseim vegyesek, de inkább pozitívak. A hely magasan
vitte a prímet ezúttal is, és ez a csirkeburger sokkal jobb volt, mint
bármelyik, amit eddig ettem. Ugyanakkor ha összehasonlítom a marhaburgerrel,
akkor az azért jobban ízlett, és ha legközelebb megyek oda, inkább kifizetem
azt az 1-2 lejes különbözetet és marhát kérek. Vagy megkóstolom a sertésburgert
J
Értékelésem:
9/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: http://www.bkbistro.ro/home#home
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése