Cola BBQ csirke? Ezt ki kell próbálni! – Neked Csak Szofi, Pécs


2 héttel ezelőtt volt min idegeskednem. A Quizzone kocsmakvíz pécsi helyszíne véglegesen bezárt és egy hetünk volt arra, hogy találjunk egy új helyszínt a kvízünknek. Szerencsére hamar kaptuk az ötletet, hogy a Neked Csak Szofi alkalmas lenne helyszínnek, és a tulajdonos is együttműködő. Az ötletet egyeztetés követte és a múlt héten már ott volt kvízest.

Most, hogy én is hazajöttem egy hétre, úgy határoztam, hogy rögtön próbára is teszem a helyet, nem csak, mint kvízmester, hanem mint fogyasztó vendég is (már egy éve jártam itt egyszer, de az rég volt). Nem könnyű ilyenkor elvonatkoztatni attól, hogy milyen nagy segítség volt az ő partnerségük, de minden elhatározás kérdése, én meg elhatároztam, hogy az értékelés során csakis és kizárólag az ételt veszem figyelembe, a körülményeket nem.

A tervem az volt, hogy egy dupla sajtburgert fogok rendelni, ám pár órával a kvíz előtt kaptunk egy egyedi étlapot 5 ételkülönlegességgel, amiknek az egyike egy Cola BBQ csirke volt. Az étlap alapján natúr csirkefalatokból, kólamártásból és sült krumpliból áll az étel. Ez a kólamártás annyira bizarrnak tűnt, hogy elhatároztam, hogy ezt ki kell próbálnom, így rendeltem is belőle egy adagot, hogy a kvíz előtt megvacsorázzak.

Az étel kb. 20 perc alatt érkezett meg, a tányér egyik felén a krumpli a másik felén a hús a mártással, a tetején némi vegyes zöldséggel. Gusztosos, és bőséges adagnak látszott. A kóstolást a krumplival kezdtem. Az elsőre látszott, hogy nem mirelit termék, és nem is a klasszikus steak burgonya, leginkább a chipsburgonyára emlékeztet, de annál kicsit vastagabb. Az íze viszont remek volt, friss és a fűszerezése is teljesen jó. Nem rossz kezdet.

Nem tudtam megállni, hogy ne kóstoljam meg a szószt önállóan is, ami szintén nagyon finom volt. A kóla íze igazából nem volt benne érezhető, inkább egy édes, de mégis pikáns BBQ szósz benyomását keltette, viszont olyan lágynak és selymesnek éreztem, amilyennek BBQ-t talán még sosem. Nem tudom, hogy csinálták, de ha ebben szerepet játszik némi kóla, akkor azt mondom, ám legyen. J

A csirkemell puha volt és finom. Mondanám, hogy nem volt száraz, de akkora mennyiségű szósszal leöntve, amennyi rajta volt, ez azért elvárás volt. Viszont engem nem lehet átverni, egy falat húsról letöröltem teljesen a szószt, majd hagytam állni 5 percet és utána ettem meg. És így sem volt száraz! Ez azért nagy szó, mert ez a csirkemellnél gyakori hiba, még jobb helyeken is előfordul, hogy kicsit túlkészítik a húst. De ez hibátlan volt.

Végére hagytam a zöldségeket. Mindegyik friss és finom volt. Eleinte azt hittem, hogy a zöldségek inkább csak díszek a tányéron, de a hús és a krumpli sósabb és a mártás édesebb ízvilága mellé direkt jól esett ez a friss, nyers íz. Úgyhogy szerintem tudatos eleme az ételnek.

Az ételért 1.600 forintot fizettem, amit nem érzek érte soknak. Igazából úgy kezdtem, hogy itt most nem érdekel a hely által tett szívesség, csak az ízek számítanak, de itt azokba sem lehet belekötni. Az egyetlen gondom, hogy ez nem egy általános étele az étlapnak, hanem egy alkalmi menüje. Ezzel két problémám van. Az egyik, hogy nem tudom, mikor kóstolhatom újra, a másik, hogy ahhoz, hogy egy komplexebb képet adjak a helyről, kell majd, hogy írjak még egy cikket egy olyan ételükről, ami állandó eleme az étlapnak. Mindazonáltal ez az étel számomra kifogástalan volt.

Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)


Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról