Ha már sok a krumpli… - B.Eat étterem, Marosvásárhely


November végén egy nagyon hangulatos disputa versenyen vettem részt Marosvásárhelyen, ahol a színvonalas viták mellett a versenyzők bejárhatták az egész várost. Ezenkívül ellátást is kaptunk, ami nagyon ízlett, viszont a 3. napra már kicsit zavaróvá vált, hogy a csirkehús és a krumpli különböző elkészítési formáinak elegyét kaptuk nap mint nap. Így bár kétségkívül szeretem a krumplit, de utolsó nap ebédkor már szerettem volna egy olyan fogást találni, amiben ezzel az összetevővel nem találkozom. Az előtte lévő nap néhány bírótársammal beültünk egy központi étterembe, a B.Eat-be beszélgetni. Mivel a hely szimpatikusnak tűnt nekem, ezért azt gondoltam, hogy másnap ebédkor is meglátogatom őket.

Érkezésemkor egy magyar pincérlány fogadott és adta nekem a magyar nyelvű étlapot. Amikor azonban rendeltem már váltottak és egy román lány vette fel a rendelésem. Nem zavart kifejezetten, megbarátkoztam már annyira a nyelvvel, hogy egy rendelést le tudjak adni, és egyébként ő is nagyon kedves volt, tehát nincs semmi baj. Az ételek közül azonnal találtam egy rántott pulykamellet paradicsommal, rukkolával, sajttal, ez nagyon király, nem is keresek mást! És úgy döntöttem, kérek egy desszertet is, egy B.Eat tál elnevezésű desszert mellett döntöttem. Italként pedig egy barackos ice teás limonádét kértem.



Az italt szinte azonnal megkaptam, és nagyon jó benyomást tett rám, a limonádé kellemes savanyúsága és a barack édes íze egyaránt megvolt benne, és szerencsére túl sok jeget sem tettek bele (mégiscsak már a tél felé közelítettünk). Az indulás határozottan pozitív. Nem sokkal később az étel is megérkezett, egy jó nagy szelet hús, rajta a sajt és a paradicsom, mellette a rukkola. Nincs túlbonyolítva, de nem is baj.

A hús íze nagyon finom, belül puha, és a bundája is nagyon ízlett, talán ebbe is tettek egy kevés sajtot, legalábbis mintha ezt éreztem volna az ízén. A húsra olvasztott sajt szintén ízletes, ahogyan a rukkola is hozza a formáját, amit egy kevés balzsamecettel (?) egészítettek ki. Az egyetlen problémám a paradicsommal volt. Nem az ízével, mert azzal szintén nincs semmi gond, hanem a hőmérsékletével. Miközben a hús kellemesen meleg volt, a rajta lévő paradicsom égetően forró. Valószínűleg azonos vagy közel azonos időt töltöttek magas hőmérsékleten, a paradicsomnak viszont lényegesen kevesebb is elég lett volna. Ennek viszont meglett a maga böjtje, amit leginkább a nyelvem bánt. De ízek tekintetében abszolute komplex az étel.

A desszert előtt kíváncsian vártam, hogy vajon mit fogok kapni, mert azt olvastam, hogy az édesség része egy tortaszelet, egy malomkerék elnevezésű édesség, valamilyen fagyi, de nem tudtam, mire számítsak pontosan. Amikor megérkezett, picit elhúztam a számat. Mind a torta, mind a kör alakú sütemény diós volt, amit nem igazán szeretek. Ez viszont 100%-ban az én hibám, nem kérdeztem meg, mi alkotja a desszertet. Egyébként mindkettő sütemény nagyon tömény csokoládés a szó pozitív értelmében, amit a gyümölcsös fagylalt kompenzál némi savanyúsággal. Abszolute értem a koncepciót, viszont sajnos nem éreztem tökéletesnek. Valahogy az volt az érzésem, hogy a kétféle sütemény nagyon ugyanazokból az alapanyagokból készült és így eléggé hasonlított az ízük is. Nem nagyon értettem, hogy miért van kétféle, miért nem az egyikből van két szelet. Ezenkívül nekem mindkettő eléggé kicsikének tűnt, így még a fagyalttal együtt is csak nagy jóindulattal átlagosnak tudnám mondani a desszert mennyiségét.

Az ételért, desszertért és italért együttesen kb. 55 lejt fizettem, bevallom, nem jegyeztem meg, hogy pontosan mennyit. Minőségét tekintve elfogadható volt az abszolute, mennyiségében bár a kajakóma érzést nem hozta meg, de jól lehetett vele lakni. Összességében pozitív az élményem a hellyel kapcsolatban, és bár kétségkívül nem volt tökéletes a látogatás, de a hibák nem túl nagyok és javíthatók. Úgyhogy magam részéről várom a következő alkalmat.





Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)


Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról