Rántott hús és sült kolbász modern köntösben 2. – A Séf Asztala, Budapest, rántott húsos szendvics menü és mediterrán marhakolbászos szendvics menü
A Séf Asztaláról korábban már írtam
egy cikket, azonban az elmúlt hónapokban nem volt lehetőségem ott enni, amiben
a kolozsvári tartózkodásom is benne volt. A nyár során azonban kétszer is
sikerült a helyet meglátogatnom, egyszer még az új étlap előtt, egyszer pedig
utána. Mivel mindkét alkalommal számos újdonságot tapasztaltam, úgy gondoltam,
ideje írni másodszor is a helyről.
Az egyik alkalommal vasárnap délben
jártam ott, így egy klasszikus ételt, a rántott húsos szendvicset választottam,
sertéshússal és sült krumplival, ahogy az a vasárnapi ebédekhez illik,
mártásként ezúttal a fűszeres tejföl mellett döntöttem. Ez azért volt érdekes
választást, mert utoljára ezt az ételt ebben a formában tavaly augusztusban
kóstoltam, így volt lehetőségem minden elemét összehasonlítani az ételnek a
korábbi élményeimmel. Szörpként ezúttal is az áfonyát választottam, az mindig
finom, ezúttal sem okozott csalódást.
A krumpli egy pici meglepetést
okozott. Azt már a régi cikkben megírtam, hogy a korábbi krumplihoz képest
megváltozott ez a köret, most azonban egy harmadik elkészítési formával lepett
meg a hely. Ezúttal egy klasszikus csónakburgonyát kaptam. Nagyon szeretem a
krumplit ilyen formában, főleg mártogatósokkal együtt, mert jó sok mártást
lehet vele „meríteni”. Egyébként az elkészítés hibátlan, kívül ropogós, belül
puha, a sómennyiséggel is maximálisan meg vagyok elégedve. Ez egy jó kezdés.
A fűszeres tejföl szintén változott
az első kóstolásomhoz képest. Amikor utoljára ettem ilyet, az finom volt, de
fokhagymán és a tejfölön kívül más ízvilágot nem igazán éreztem rajta. Most egy
sokkal fűszeresebb szószt kaptam, leginkább a Mr. Remy Gyros Bár tzatziki
öntetére emlékeztetett, csak egy annál sűrűbb állagban. Üdítően friss és nagyon
finom volt, akár a dupláját is meg tudtam volna enni belőle (pedig nem volt
kevés az adag).
A zsemle viszont valamivel
kisebbnek tűnt annál, amit legutóbb kaptam. Ezt leszámítva nem volt vele gond,
friss, és az a kis pirítás, amit kap, szintén hozzátesz az ételhez. A hús
viszont kifejezetten nagynak tűnt, több helyen kilógott a szendvicsből, ami
ennél az ételnél nem hátrány, sőt, inkább alapelvárás. Az ízével minden rendben
volt, friss, finom, egyáltalán nem olajos. A savanyú uborkát ezúttal nem
hagyták ki a szendvicsből, sőt, konkrétan telepakolták vele a kaját. Örülök,
hogy ezúttal erre figyeltek és nagy mennyiséget kaptam belőle, mert a rántott
húshoz igenis kell a savanyúság. Persze az is lehet, hogy a felszolgáló
felismert, és olvasta a korábbi írásomat, és visszakaptam az 1 évvel ezelőtt
lespóroltat J.
A szendvicsben még volt egy kis
saláta majonézes öntettel, ez szintén ízlett, és a rántott húshoz illik is ez a
fajta dresszing. Mindent egybevetve kell ez a kis szaftosság az ételbe, szóval
nagyon rendben volt. Ahogy összességében az egész étel is kiemelkedik a pláza
kínálatából, nem csak beszélnek a minőségről, hanem tényleg meg is kapom azt.
Néhány héttel később jártam megint
arra, ezúttal már a megváltozott étlapról rendelhettem. Az új étlapon (még a
neten szemlélve a kínálatot) azonnal észrevettem számos változást, többek
között egy mediterrán marhakolbászt, amit lehet ugyanúgy szendvicsben is kérni.
Érdeklődtem a honlapon, hogy ez mitől mediterrán, azt a választ kaptam, hogy az
aszalt paradicsom és a mediterrán fűszerezés teszi azzá. A paradicsomot
sokféleképpen láttam már felhasználni és szinte minden formájáért rajongok, de
ez meglepett, kolbásztöltelékként még sosem találkoztam vele. De kíváncsivá
tett, ezért a következő alkalommal már ezt az ételt kóstoltam meg. Ezúttal is
szendvics mellett döntöttem, köretként most zöldsalátát kértem. A pultnál lévő
hölgy ezúttal visszakérdezett, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jó ételt vesz
fel. Ez a legkevésbé sem zavart, inkább kérdezzen vissza, ha bizonytalanság
van, minthogy más ételt kapjak.
A szörpöknél másik márkával
találkoztam, de azt is szeretem, így nem volt ezzel baj. Azt viszont kiemelném,
hogy az új étlapon a normál menühöz is fél liter szörpöt kap az ember, eddig
csak 3 dl járt érte. Ez piros pont. Egyébként az új étlap nem drágult
drasztikusan, 1-2 étel emelkedett 100 forinttal, de mindent egybevetve az
áraknál nem éreztem feltűnő emelkedést.
Az ételben ezúttal kevesebb volt az
újdonság, mint a rántott húsos vonulatnál. A saláta nagyjából ugyanaz, amit
régebben kóstoltam, viszont most már volt benne paradicsom, amit régen nem
kaptam hozzá. Ez nekem nagyon bejött, a kicsit fanyar, kesernyés salátának
nagyon jót tesz ez a friss, kicsit édesebb íz. A mustáros öntet továbbra is
remek. A szendvicskifli nem változott, a kolbász viszont nagyon kellemes
meglepetés volt. A klasszikus marhahús mellett a hagyományos kolbászfűszerek és
a délebbi fűszerek keverékét éreztem rajta, mindez kiegészülve az aszalt
paradicsommal, aminek az íze itt nagyonis érezhető volt. Egyáltalán nem tűnt nehéznek
az étel, de mégis tartalmas kolbászt ettem. Eddig a magyaros sertéskolbász volt
itt a kedvencem, de ez most könnyen megváltozhat.
Ehhez az ételhez is kaptam egy kis
salátát, meg majonézes öntetet, hasonlóan az előzőhöz, ezúttal is nagyon
ízlett. Plusz elmaradhatatlan kelléke az sült kolbásznak a mustár, ez sem
maradhatott le a szendvics tetejéről.
Az új étlapon a desszertek tekintetében
is van változás. Most már 3 féle adag van (kicsi, közepes, nagy), 490, 790 és
1.090 forintért. Ez azért tetszik nekem, mert eddig többször fordult elő olyan,
hogy azért nem ettem desszertet, mert 800 forintot már nem akartam érte kiadni,
és még a kis adag is elég nagy volt és nem mindig tudtam megenni. Így jó, hogy
egy olcsóbb, kisebb opció is van most már. Ezenkívül az almáspite kikerült a
repertoárból, de lett helyette túrógombóc, ugyanazokkal a szórásokkal és
öntetekkel, mint a nudli. Ez nagyon kíváncsivá tesz, még sosem ette
vaniliakrémes túrógombócot, de régóta ki akarom próbálni. Legutóbb lemondtam
róla, mert 2 finom túros palacsinta volt a táskámban, így nem volt rá igényem J. De ami késik, nem múlik.
Mindkét ételért egy picit
kevesebbet fizettem, mint 2.000 forint, ami nem annyira alacsony ár, de még
megfizethető, főleg a többi plázaétel mellett, amik max. pár száz forinttal
olcsóbbak, de a minőségük ennek a közelében sincs.
Mindent egybevetve ebből a két
látogatásból azt éreztem, hogy azokat a korábbi problémákat, amikről írtam,
teljes egészében sikerült kijavítani, itt már semmilyen hiányérzetem nem volt.
A Séf Asztala valóban forradalmasította a plázaétkezés fogalmát, és a
konkurenciának igenis fel kell kötnie a gatyáját, ha labdába akarnak rúgni.
Értékelésem: 10/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/sefasztala/?hc_ref=ARRCpG7YK2c1BMSSfqwgP2WC-g_nlTC6h8T-TJvGofWPOo9EZdwW-LxFQKS7qytg4rU&fref=nf
Ha szeretnél értesülni az új
cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése