Egy jó csípős élesztő – Élesztőház (Fej Tor Potroh Grillkonyha), Budapest, sült debreceni kolbász
Az
Élesztőház környékén már sokszor jártam, de mindaddig nem ismertem a helyet,
amíg egy rendezvény miatt nem töltöttem ott egy teljes délutánt. És ha már ott
jártam, gondoltam, meg is kóstolok valamit. Az ételek 1.000 és 3.000 forint között
kb. minden kategóriában voltak, ezúttal egy olcsóbb terméket választottam. Egy
pár sült debreceni kolbász, helyben sütött házi lepénykenyérrel, dijoni
mustárral, és savanyúsággal. Nem hangzott rosszul, ezzel nem lehet mellé lőni.
Sajnos miután elkészült az étel, kb. 20-30 percet várnom kellett vele, mert
addig más feladatom volt, de viszonylag jó idő volt, így szerintem sokat nem
rontott az összhatáson ez a kis kihűlés.
A
tálalás alapvetően tetszett. Hosszában félbevágott debrecenik, kenyérkék, plusz a mustár és a savanyúság, ami egy fél hosszában elvágott
savanyú uborkából és 2 savanyú paprikából állt. A mennyisége nem irányzott elő
food porn érzést, de azért bőven elegendőnek tűnt.
Az
ételnek a legnagyobb erőssége a házi kenyér volt. Belül nagyon puha és friss, a
pirítás miatt kívül ropogós, és az ízében is érződött a frissesség. Ez nagyon
tetszett az ételben. A debrecenivel is meg voltam elégedve, a jobb fajtából
való, erős fűszerezésű, egy kicsit csíp is, de nem durván, abszolute a tűréshatáromon
belül volt. A dijoni mustár is valóban dijoni volt, a jellegzetes
csípős-kesernyés ízt lehetett benne érezni, de ez a csípősség is teljesen jó
volt számomra.
Amivel
viszont nagyon nem voltam kibékülve az a savanyúság, és nem a minősége miatt,
mert az uborkára ráharapva itt is éreztem, hogy jó alapanyagból dolgoznak. De a
paprika, na az már tényleg nagyon csípett, jobban annál, mint amit én kellemesen
csípősnek nevezek. És eleve ezt nem értem. Adott egy csípős főétel, hozzá egy
csípős mustár, erre adnak még rá egy csípős savanyúságot. Gyakorlatilag ez így
rétegkajává változik, mert egy olyan szűk csoporton kívül, akik nagyon szeretik
a csípős ételeket, ez már sok lesz az embereknek. Ha pedig kivesszük ebből az
ételből a paprikákat, akkor oda jutunk, hogy egy fél savanyú uborka jut a 4
debrecenihez (ami igazából 2, de 4 részre van vágva), az meg nagyon kevés.
Mindent
egybevetve a benyomásaim vegyesek. Ez egy jó étel volt, jó minőségű
alapanyagokból, és különlegessé tudták tenni ezt az egyébként hétköznapi kaját.
Sajnos azonban nem tudok elmenni valami mellett. Ez pedig az 1.200 forintos
ára. Egy pár debrecenit sima zsemlével, mustárral és egy kis savanyúval 6-800
forintból elég sok helyen megvan. És felmerül a kérdés, hogy vajon ez az étel
megéri-e ennek közel a dupláját. És sajnos erre a kérdésre nem vagyok benne
biztos, hogy egyértelműen igen a válaszom. Mert bár ez az étel különleges, de
nem eléggé, mindamellett, hogy ettől függetlenül finom és egyszeri
megkóstolásra ajánlom.
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/elesztohaz/?ref=br_rs
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése