Vajon elkapott az unikornis-érzés? – Unikornis Bisztró, Pécs

 

Egyik ismerősöm jelezte, hogy a ZSHOW-time ötletgazdája és vezetője, Zsolti egy különleges, „unikornis”-tematikájú éttermet nyitott. Lényege, hogy egy olyan helyet alapítsanak, amit egy unikornis megérdemel és jól érzi magát ott (azt mondjuk nem tudom, hogy egy unikornis eszik-e hamburgert, de ebbe a filozófiai kérdéskörbe most nem megyek bele). A rózsaszín és a szivárvány-színek egy olyan egyedi hangulatot teremtenek a helynek, ami biztosan megbabonázza azokat az embereket, akik erre hajlamosak. Ami viszont engem illet, nem igazán ismertem korábban Zsolti munkásságát (1-2 videóját láttam, de nem vagyok követője sem feliratkozója), így más aspektusból próbáltam megnézni a helyet.

 


Nagyon sok olyan étterem van, amit leginkább egy gagnek tudnék tekinteni és valami olyan tematikát karolnak fel, ami közkedvelt. Láttam már Harry Potteres éttermet, máshol macskák kíséretében ehetünk és még nagyon sok ilyen érdekes hellyel találkozik az ember, ha jobban körülnéz. Általában azonban az volt a tapasztalatom, hogy itt a tematika gyakran palástol valamiféle gasztronómiai hiányosságot. Ezért kíváncsi voltam, hogy itt vajon a hangulat mellett az étel önmagában mennyire fogja megállni a helyét. Főleg erre koncentráltam a látogatásom során.

 


Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem foglaltam asztalt, így csak a kültéren tudtam enni, de pár fotót azért belül is készítettem, így azért láttam a rózsaszín belső teret és a nagyon helyes kiegészítőket is belül. De az étlapot már kinn néztem meg. Az ételek repertoárja egész széles, hamburgereket, tésztaételeket, rántott fogásokat egyaránt talál rajta az ember, italokból többek között shake-ek, limonádék, és kézműves sörök is részei a kínálatnak. Mindegyik különböző színekben pompázik, nagyon látványos az egész. Amit viszont a videójukban leszögeztek, hogy valamennyi színezőanyag természetes, semmilyen mesterséges elem nincs bennük.

 


A rendelésem egy green burger volt, ami zöld buciból készült, benne hús, saláta, paradicsom, pirított hagyma, amit hagymalekvárra cseréltem, és sörös-mustáros burgerszósz. Ezenkívül egy szivárványos tortát és egy kivis limonádét rendeltem. A limonádét szinte azonnal megkaptam, szép zöld lett, ezt meg kell hagyni. Tulajdonképpen egy korrekt ital volt, kellemesen savanyú, kicsit a kivi íze is érződött, de sok extrát nem tudok róla mondani. A burger kb. 10 percen belül érkezett, ami alapból egy menü, így járt egy hozzá egy kis burgonya, és egy picit rózsaszínes coleslaw-saláta is, sőt, az unikornis-hatás kedvéért egy kis ostya-szarvat is kaptam hozzá.

 


A köretelemek közül először a krumplit kóstoltam, frissen készült, nagyon kellemes ízű. Problémám volt viszont a mennyiségével, elég keveset kaptam, ami önmagában még nem is lenne akkora baj, mert a saláta is ott van köretként, viszont mivel ez volt az étel egyetlen sós eleme, picit örültem volna, ha több van belőle. A coleslaw hozta a kellemes édeskés-szaftos ízt és állagot, nagyon ízlett.

 


A burger összetevői közül a buci abszolute pozitív, laza szerkezetű, kellemesen édeskés, nagyon ízlett, a zöld szín elsőre furcsán hatott, de az étel ízére nem hatott ki. Egy picit kicsi volt, de a marhahús ezt kompenzálta. Az ugyanis bár nem volt túl széles, viszont annál vastagabb, így pont betöltötte a zsemlét, és jól is lehetett lakni vele. Fűszerezésében a minimál-elvet követi, amivel nekem semmi gondom sincs. A zöldségek mind frissek és finomak, a hagymalekvárért külön piros pont, nem tudom, helyben készítik-e, vagy egy termelőtől veszik, de abszolute kijönnek a házias ízek. A sörös-mustáros mártás kellőképpen pikáns, szerencsére alkohol-ízt egyáltalán nem lehet benne érezni. Mindent egybevetve nagyon élvezetes ételt kaptam. Ezután már csak azt vártam, hogy a desszert is hasonló lesz.

 


De ez a várakozás elég hosszúra sikeredett. Kb. 20 perc telt már el, de még nem kaptam meg a szivárványos tortát. Egy darabig azt hittem, hogy csak a nagy forgalom az oka, de 20 perc után úgy éreztem, hogy alighanem nem vették fel a rendelésem, vagy csúszott valami hiba a gépezetbe, ezért elhatároztam, hogy amikor legközelebb kijön valaki a személyzetből, majd szólok neki. De ezután jött a következő várakozás, ugyanis újabb 20 percen keresztül senki nem jött ki. Ezen azért csodálkoztam, mert előtte én is láttam, hogy ötpercenként valaki kijön asztalt törölgetni és megkérdezni a vendégektől, hogy minden rendben van-e. De itt erre hosszabb időn keresztül nem került sor. Aztán amikor megláttam a személyzet egyik tagját, akkor már jeleztem neki, hogy itt van valami gond, mert már a burger rendelésekor megrendeltem a desszertet is. A hölgy azt mondta, utánanéz. Kb. 3 perc múlva meg is kaptam a tortaszeletet, viszont egy szót sem hallottam arról, hogy mi volt a baj. Nem vagyok az a típus, aki nagyon ideges lesz, ha valaki hibázik, emberek vagyunk, ez belefér, de azért úgy érzem, hogy egy „elnézést, nem írtuk fel” vagy „nem figyelt a szakács” vagy hasonló járt volna.

 


Szerencsére a sütemény íze és látványa azért kárpótolt. A piskótacsíkok között ízben nem nagyon lehetett különbséget tenni, de mindegyik jól készült, puha, édes, finom volt, a benne lévő mascarponés-vaníliás krém meg éppen annyira édes, amennyire én szeretem. Díszítésnek kis tejszínhabot meg cukorgolyócskákat kaptam, ezek mind rendben voltak. Szóval a lényeg azért itt is megvolt.

 

Ha össze akarom foglalni, akkor itt megkaptam azt, amit nagyon ritkán a gag-éttermektől. Egy olyan helyet, ami gasztronómiai szempontból is tökéletesen megállja a helyét. Rendben vannak az ízek, az egyediség nem csak a külcsínyben, hanem az ételek elkészítésében, összetételében is megvan. Szeretem, amikor a kreativitás ilyen szinten van meg egy helyben, és tulajdonképpen nem sok minden volt, amit kritikával kell illetnem.

 


Abból a kevésből az egyik ez a hosszas várakozás, ami szerintem nem fér be. Igaz, ez egy egyedi eset volt, inkább csak balszerencse, hogy éppen nálam jött ki. A másik egy kicsit az ár. A burger 2.990, a torta 1.390, a limonádé 690 forintba került, amihez egy 10%-os szervízdíj is dukált, így közel 5.500 forintot fizettem ezért a Street Food ebédért, ami, bár tegyük hozzá, én a vidéki és nem a pesti Street Food helyekhez vagyok szokva, kicsit soknak tűnt. Összességében azért nagyon jól lehetett vele lakni, de a korábbi nagyon jó burgeres élményeimért – gondolok itt a Bamba Marha és az Epic Burgerre – kevesebbet fizettem. Viszont az is igaz, hogy egyrészt a természetes ételszínezékek sem két forintba kerülnek, másrészt azok pandémia előtti írásaim voltak, így simán lehet, hogy azóta ezeken a helyeken is volt ez drasztikusabb áremelése.

 

Összességében mindezek ellenére elégedetten távoztam, mind a hangulat, mind az étel tökéletesen összeállt, és bár azt nem mondom, hogy ha pesti lennék, minden nap idejárnék, de nagyon szívesen próbálom ki később másfajta ételeiket is. De ez már a jövő zenéje.

 

Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megtekintheted)

 

Bővebben a helyről: https://www.unicornbistro.hu/  

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról