Nem kell túlgondolni – Don Pepe, Cuba Libre burger
A Don
Pepe havi extrái közül az elmúlt hónapokban mindig kipróbálok egyet-egyet. A múlt hónaphoz hasonlóan idén is úgy éreztem, hogy a burger hozza meg jobban
a kedvem. Bár az elmúlt időszakban számos igazán különleges ételt kóstoltam, de
mégis az az ember vagyok, akit egy hagyományos, magyaros étellel bármikor meg
lehet hódítani. A Cuba Libre burgert ugyan túlzás magyarosnak tekinteni, de ha
az összetevőket nézzük, hús, kolbász, bacon, mustár, zöldségek, sajtszósz,
mindenféle hagyományos, de mégis jó elem megjelenik itt. Persze mindez olyan
extrákkal, mint a Chorizo kolbász vagy a dijoni mustár, tehát messze nem egy
hagyományos ételt eszünk. Ezt úgy gondoltam, ki kell próbálni és mivel a
szezonális desszert most a kemencés palacsinta, ami egy nagy kedvencem,
gondoltam, abból is jöhet egy adag.
Amikor
leadtam a rendelést, a Netpincér felülete 12 óra 43-ra jelezte a kiszállítási
időt. Ehhez képest a kaputelefon 12 óra 44-kor szólalt meg szóval ejnye-bejnye
Don Pepe :) Komolyra fordítva a szót, ez így is kb. 30-35 perces kiszállítás
volt, bőven oké. A burger Don Pepés szokások szerint jó nagy és jár hozzá a
praktikus doboz, a krumpli és a szósz. Ezekről újat már nem tudnék mondani, de
a mártásnak ebben az ételben volt egy külön funkciója, amire még később
kitérek.
Ha a
burgerben a három húst külön-külön nézem, mindhárom nagyon bejött. A burgerhús
ezúttal jól átsült és a fűszerezése is markáns, a chorizo és a bacon hozza,
amit kell, mindhárom kiváló. Viszont együtt kóstolva a hármat, kicsit azt
éreztem, amit anno a Vadállat burgernél sikerült elkerülni, hogy mindhárom
erőteljesen sós ízt adott az ételnek, és a dijoni mustárnak is van egy
sósabb-kesernyésebb íze. És azt éreztem, hogy ezt valami frissebb, édesebb
ízzel jó lenne kompenzálni, ez így picit tolakodó. De ez magában a burgerben
nem igazán valósult meg. Nem volt olyan vészes a helyzet, mint anno a Grizzly Pizzériánál, de azért egy kis egyensúly-felborulást éreztem. A paradicsom és a
hagyma adott kis frissességet, de ezúttal – bár én a friss hagymát jobban
szeretem, mint a sült vagy a karamellizált verziót – jó lett volna, ha
csinálnak vele valamit, amitől jobban kijön az édeskésebb íze.
Ami
mégis megmentette a helyzetet, az a korábban említett Don Pepe szósz. Annak
ugyanis van egy kellemesen édeskés ízvilága, ami viszont remekül kompenzálta a
burgernek ezt a kissé markánsabb ízét. Ezzel együtt már harmonikusnak éreztem
az ételt. Bár így nem a krumplihoz ettem, hanem a burgerhez, de összességében
működött. A cheddar szószról és a rukkoláról nem említettem még semmit, de sok
mindent nem is kell hozzátenni, mindkettő ízletes, a funkcióját ellátja. Így
összességében az egész hamburger egy nagyon kellemes élménnyé vált, de ehhez a
Don Pepe szósz nagyon kellett.
Ezúttal
nem ettem meg az egészet, mert tudtam, hogy akkor a desszert nem férne belém,
amit mindenképp ki akartam próbálni még frissen. Nagyon örültem, hogy ezúttal
meleg desszertet kaptam. A dobozban egy darab palacsinta volt, az azonban jó
nagy, más helyen kb. 3-nak van ekkora mérete. A tészta ízletes volt, a
tölteléke alapvetően egy édes túrótöltelék, amihez kis citrom- és narancshéj ad
egy fanyar kiegészítő ízt. A vanília mártás jó, édes, én kicsit sűrűbben
szeretem, de ezen nem veszünk össze. Összességében nem tartalmaz semmi világrengetőt,
de egy nagyon finom édesség. Nekem a Don Pepe szezonális desszertjei közül egy
cseresznyés-túrós-vaníliás rétes volt a kedvencem (ez jó rég volt már, talán
2017-ben lehetett), és ezután is az maradt, de ez felugrott a második a helyre.
A
burger ezúttal is 2.890, a desszert 1.190 forintba került, de a mennyiség itt
is mindent visz. Ezt a két ételt bátran merem azoknak ajánlani, akik nem
szeretik a nagyon extravagáns összetevőket, itt ugyanis megmaradnak a
hagyományos elemek, ám jó párat erősen felturbózva kapunk belőle. A hamburgert
hó végéig lehet megkóstolni, a desszertet talán kicsit tovább, azt hiszem, ezek
a szezonális étlapok 3 hónapig vannak, de majd kijavítanak, ha tévedek.
Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.donpepe.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése