Vadburger a Pécsi Napokról – Vonóhorog Foodtruck
Nagy általánosságban nem szeretek a pécsi
rendezvények mobil bódéinál vásárolni, mert a legtöbb helyet Pécsett is
megtalálom, és általában drágábbak is, mint a hagyományos üzleteik. Azonban a
szálkai Horog Étterem Street Food kínálatát idehozó Vonóhorog étterem
felkeltette az érdeklődésem. Egyrészt, mert velük korábban még nem találkoztam,
másrészt, mert a kínálatukban szerepelt egy vadhúsos burger, ami bizony
kíváncsivá tett. Utoljára 2020-ban a Don Pepénél ettem vadételből készült
Street Food kaját, ami viszont nem került fel az állandó kínálatba, így
kíváncsi voltam, hogy ez milyen lesz. Szóval rendeltem is, sima vadburger,
hasábburgonya, jó étvágyat!
Az étel kb. 10-15 perc alatt készült el,
az összetevői alapján knédli (buci helyett), hús, saláta, paradicsom, konfitált
hagymasaláta, füstölt házi trappista és burgerszósz azok az elemek, amiket
tartalmaz és mellette az elmaradhatatlan sült krumpli. Maga a hasábburgonya
egy picit nekem szottyadt volt, én a kicsit ropogósabbat szeretem, ízében
viszont tökéletesen hozza, amit kell, ezzel összességében elégedett voltam. De
nyilván itt azért a fő kérdéseket a hamburger jelentette nálam.
A Horog Étterem repertoárjában több
osztrák étel is megbújik, ennek jegyében pedig a burgerük bucija is egy
knédli-recept alapján készül. Nekem ez egy kellemes változatosság volt, jól
esett, picit édeskés, jó puha volt (amin pici pirítás segített). Én szeretem,
ha valami egyedi, ez pedig az. Nagyon ízlett a hús is, amiben a szarvas volt a
domináns elem. Egy jól átsült húspogácsát kaptam (ez vadhúsoknál teljesen
érthető), nem annyira markáns fűszerezéssel, így a vad dominanciája érződött,
ez egy nagy pozitívuma volt az ételnek. Szintén ízlett a füstölt trappista is,
egy markáns, házias ízvilága volt (a felirat szerint házi, el is hiszem), és
bár nem csináltak vele semmit, csak beletették a szendvicsbe, ugyanakkor –
hasonlóan a Petry étteremhez – itt is úgy éreztem, hogy itt ez volt a legjobb,
amit tehettek, hogy megmutatják ezt az ételt magában. Nagyon ízlett ez is.
Rendben volt a hamburgerszósz is, arról
nem tudnék semmi rendkívülit mondani, egy hagyományos öntet, de a funkcióját
ellátta, finom volt. A saláta és a paradicsom is rendben jó, viszont a
konfitált hagymasaláta kapcsán voltak gondjaim. Illetve, igazából nem voltak,
mert egyáltalán nem éreztem az ízét, de ez leginkább az evés végén tűnt fel
nekem is. Nem tudom, hogy mi történt, vagy elfelejtették beletenni az ételbe
(sanszos), vagy nagyon keveset kaptam, de így sajnos nem tudok róla semmit
mondani. Pedig egyébként kíváncsi lennék az ízére.
Összességében az ételért 2.690 forintot fizettem, ami ha figyelembe veszem azt, hogy mostanában milyen áremelkedések voltak, hogy mégiscsak egy fesztiválon ettem (közben megnéztem, helyben 200 ft-tal olcsóbb, ez nem vészes különbség) és, hogy egy nem mindennapi alapanyagot kóstoltam, akkor szerintem oké. Minőségében nagyon magas szintet képviselt az étel, mennyiségében nem egy hedonista adag, de azért jól lehet vele lakni. Szóval meghozta a kedvem, hogyha valamikor Szálkán járok, akkor az eredeti éttermet is megnézzem.
Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben a helyről: https://www.horog-foodtruck.hu/
Ha szeretnél értesülni az új cikkekről,
csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése