A Flippermúzeumban jártam

 

A múzeum szó nagyon eltérő jelentéstartalommal bír az emberek körében. Vannak olyanok, akik a történelem egy darabjának tekintik őket, és hatalmas élmény végigmenni nekik egy épületen és a régmúlt tárgyait megtekinteni, vannak azonban olyanok is, akik közel sem ennyire lelkesen, és egy múltbéli, unalmas vándorlásnak tekintik a múzeum folyosóin való bolyongást. Azt azonban garantálom, hogy aki a Flippermúzeumba betér, az ezt az utóbbi élményt biztosan nem éli át.

 


A Flippermúzeum ugyanis nem csupán bemutatja a régmúlt flippereit meg másfajta játékait, hanem a „gyakorlatba” is betekintést nyer. Nem csak megnézni lehet a különböző flippereket, illetve más játékokat (ami önmagában nem is lenne nagy élmény…), hanem ki is lehet próbálni őket, méghozzá úgy, hogy minden gép ingyenesen működik, így csak a belépőjegyet kell megfizetni és akármennyivel játszhatsz. Legalábbis elméletileg, a gyakorlatban ugyanis kétlem, hogy egy nap alatt ki lehetne próbálni az összes játékot, ami ott van, még akkor sem, ha valaki benn tölti a komplett nyitvatartási időt. Ugyanis a 4 termet és a hozzájuk tartozó folyosókat is gyakorlatilag betöltik a flipperek és egyéb játékok, néha még választani is nehéz, hogy mit próbáljunk.

 

A legtöbb flipper valamilyen tematika köré épül, ez lehet egy film (Star Warstól a Fekete lagúna szörnyéig van itt minden), egy zenekar, de akár egy város is (és van néhány másik játékkal alkotott fúzió is, például a Pacman flipper). A flipperek nagyon hosszú időszakból lettek összeválogatva, találunk játékokat még az ötvenes évekből is, de van, amelyik már a 2000-es évek elején készült. Bevallom, nekem utóbbiak annyival jobban tetszettek, hogy sokkal jobban figyeltek arra a készítők, hogy a golyó indítása után az ne eshessen le egyből oldalt, nagyobb szerepe van az ügyességünknek. A játék során ugyanis egy 70-es évekbeli a Kiss zenekar tematikájára épülő gépnél átéltem, hogy ötször esett le a golyó oldalt, mire egyszer hozzá tudtam érni az ütővel. Ezen ott csak röhögtem, de azért nem lettem volna annak az embernek a helyében, aki a 70-es években ebbe pénzt dobott bele…

 


Bár ennyi flipperből képtelenség az összeset kipróbálni, de a három kedvencemről írok párat. Az egyik az Aladdin-tematikát viszi, de nem annyira a történetet, inkább csak az arab világot. Lehet benne jádeköveket gyűjteni, a dzsinn elindíthat egyszerre 3-4 labdát, és van egy szép nagy lámpás a játéktéren, amit minél többször megforgatunk, annál több pontot kapunk. Érdekes játék, meg kell hagyni. A másik egy Godzilla-tematikára épülő flipper volt. Amit szerettem benne, az az „erő”, amit éreztem, hogy a játék közben néha az egész gép „megremegett”, lehetett hallani a szörny üvöltését, mintha tényleg ellene küzdenénk. Nagyon epikus érzés volt.

 

A kedvencem pedig – természetesen – egy Star Warsos játék volt. Bár a Baljós árnyak finoman szólva sem a kedvenc filmem a sorozatból, a játék nagyon adta a film hangulatát, a küldetések, amiket közben teljesíteni kellett, mind a film 1-1 története volt (kilőni a droidokat a gunganek ellen, menekülni a víz alatti szörny elől, de még Darth Maullal is megvívhattunk). Nagyon magával ragadott.

 


A flippereken kívül még jó néhány Arcade játék és egyéb érdekes eszköz volt megtalálható, többet között a Mortal Kombat 1-2 és a Street Fighter (előbbiben meglepett, hogy még 20 év távlatából is emlékeztem Kitana spéci mozdulataira), de volt 1-2 autós-szimulációs játék is, pár „fegyverrel” irányítható lövöldözős játék, és a közkedvelt Guitar Hero is (bár az vagy nagyon régi volt vagy nagyon tematikus, mert kb. 1 zenét ismertem a kínálatából J ). Úgyhogy meg kell hagyni, a választék óriási.

 

A belépőjegy 3.500 forintba kerül (26 év alatt és 62 év felett 2.500), de ezzel a teljes nyitvatartási időben (ami van, amikor 10 óra) benn lehet maradni, sőt, a karszalagos rendszer miatt akár ki is lehet menni és később visszajönni. Egy alkalommal mindenkinek ajánlom a kipróbálását, de akár többször is meg lehet nézni, hiszen, mint ahogy korábban mondtam, egyszerre szinte kizárt, hogy az ember mindent ki tud próbálni. Ezt talán a tulajdonosok is érzik, hiszen van egy állandó akciója a helynek: egy korábbi jegy bemutatása 500 forint kedvezményt jelent belépéskor.

 


Remélem tetszett a bemutató és minél többen kipróbáljátok, biztosíthatok mindenkit, nagyon jó élmény. A helyről bővebben itt találtok információt.

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

  1. Bicepsz szakadás, felkarcsont törés,ha ezt nem szeretnéd akkor hagyd ki a szkander gépet. Sajnos esély nincs hogy fellépj hivatalosan a hely ellen,mert a fővárosi önkormányzat tulajdona 😔

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról