Hosszú idő után… – Rózsakő étterem, Kisvárda
A
kisvárdai vasútállomásnál fekvő étterem az a hely, ami mellett már sokszor
elmentem, amikor Lácacsékére utaztunk a Tarisznyás csapattal táboroztatni. Nagy
sürgést-forgást sosem láttam körülötte és a viszonylag sötét ablakok miatt a
belteret sem tudtam megfigyelni, így sosem tudtam megítélni, hogy ez egy
elegáns étterem, vagy egy hagyományosabb, csárda-jellegű hely, esetleg csak
valami gyorsbüfé. Aztán nyáron egy napot Kisvárdán töltöttem, azonban elnéztem
a vasút-menetrendet, és így bár valamivel 18 óra előtt odaértem az állomásra,
több mint egy órát kellett a következő vonatra várnom, hogy visszamenjek
Nyíregyházára. Öröm volt az ürömben, hogy így legalább volt lehetőségem
kipróbálni a helyet.
Amikor
bementem, szinte teljesen üres volt a hely, egy pillanatra megijedtem, hogy
nyitva van-e egyáltalán. De szerencsére nyitva volt, és rögtön meg is kaptam az
étlapot. Alapvetően klasszikus ételek, nem extrém nagy kínálat, de azért oké és
az árak tekintetében sem vészes. Nem akartam túlbonyolítani a történetet, egy
sajtos-tejfölös csirkemellet kértem steak burgonyával.
Az
ételre nagyjából 20 percet kellett várni, ez nem sok, főleg, hogy időm aztán
tényleg volt, nem siettem sehova, a vonat még messze járt. Amikor megkaptam az
ételt, kicsit meglepődtem, valahogy arra gondoltam, hogy sajttal-tejföllel
töltött csirkét fogok kapni, de nem, a csirkemellre rátették a két kiegészítőt,
és annyi. Igazából erre nem mondom, hogy negatív élmény, csak másra számítottam.
A steak burgonyát jó vastag szeletekben kaptam, ahogyan az általában lenni
szokott. A tányér alján díszítésként némi öntet és fűszer is volt (már meg nem
mondom, hogy mik), szép, esztétikusan megformázva, a tetején egy kis
paradicsom, uborka, és egy karika narancs. Éljen, desszert is van J
A
kóstolást a hússal kezdtem, ami alapvetően jó volt. A fűszerezése kellemes,
elkészítését tekintve egy hangyányit talán túlkészült, picit szárazabb, mint
amit szeretek, de bőven az élvezhető kategóriában maradt. A tetején lévő sajt
szokványos termék, de nincs vele semmi gond, ízletes, a tejfölbe meg örülök,
hogy némi fokhagymát is tettek, rögtön egyfajta mártás-funkciót is betöltött, a
csirkével együtt fogyasztva máris nem tűnt száraznak a hús.
A
steak burgonya is ízletes volt, a külseje ropogott és jó fűszeres volt (picit
talán sósabb is annál, amit én szeretek), a belseje nekem kicsit kommerszebb lett,
puha, de egy picit az a főtt krumplis ízt éreztem rajta, ami azért nem a
kedvencem. De nagy baj azért ezzel sincs. A mellette lévő zöldség kis
kiegészítő elemnek jó volt, adott egy kis frissességet az ételnek, ezeknek
mindig örülök, szeretem, ha van egy kis zöld a tányéromon akkor is, ha nem
kérek külön salátát.
Bevallom,
már nem emlékszem, hogy pontosan mennyit fizettem az ételért, de valahol 2.000
forint körül volt az ára, és végülis, ha belegondolok, hogy két szelet húst
kaptam, a körettel sem spóroltak, akkor ez abszolute rendben van. Nem azt
mondom, hogy ez volt a legkiválóbb kaja, amit valaha ettem, és, hogy bármi
olyat kaptam volna, ami életem végéig emlékezetessé teszi a helyet. Viszont ez
egy jó étel volt, és tulajdonképpen ez a lényeg. És egy jó ételt máskor is
szívesen eszem meg.
Értékelésem:
8/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: http://www.rozsakoetterem.com/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése