Csak látszatra Amerika – ForGo Büfékocsi, Barbeque csirke menü (Street Food Festival)
Amikor
már napok óta megy a Street Food Fesztivál, az ember a hamburgerek és hot-dogok
helyett mást is megkíván. Így aztán keresgéltem a további alternatívák között,
míg nem a ForGo büfékocsi egyik menüjén akadt meg a szemem. Ez egy Barbeque
csirke volt, sült krumplival, sajttal, sajtmártással, Coleslaw salátával. Úgy
gondoltam, kipróbálom. Az étel elég hamar elkészült, kb. 5 perc várakozás után,
ez mindenképpen pozitív. A Barbequeról és a Coleslaw-ról mindig Amerika jut
eszembe, maga a Barbeque, mint sütési technika az USA déli részén terjedt el,
majd onnan ment tovább szerte a világban. Ezt a képzetet erősíti a Coleslaw és
a sajtmártás is. Hagyományos amerikai BBQ-t mondjuk még sosem ettem, de remek
BBQ alapú ételeket kóstoltam már eddig is (egyik kedvencem itt található),
kíváncsi voltam, hogy ebben a büfékocsis verzióban milyen élményekkel
gazdagodom.
És
sajnos a húsnál rögtön el is kellett kicsit húznom a számat. Noha éreztem
valamiféle édeskés érzést a csirke íze mellett, de azt a jellegzetes füstös BBQ
ízt egyáltalán nem. A húst pedig kifejezetten száraznak ítéltem meg. Ezen egy
kicsit a sajtmártás javított, annak kellemes, selymes íze volt, ami részben
feledtette ezeket a hiányosságokat, de a képet így sem mondanám kifejezetten
erősnek. A sült krumpli, amit hozzá tettek, ízlett, frissen készült, ropogott,
és a tetején lévő sajt is dobott rajta egy picit, bár nem tartom szerencsésnek,
ha egy ételen sajt és sajtszósz is van, szerintem a kettőből az egyik bőven
elég.
Aztán
jött a saláta, ami megint nem lett a kedvencem. Félreértés ne essék, káposztasalátának
oké volt, kicsit a nagymamám édes leves káposztájára emlékeztetett. De ezt az
ételt ne nevezzük Coleslaw salátának! A Coleslaw öntet alapját ugyanis a
majonéz adja, azt szokták megbolondítani (fehérborecet, almaecet, mustár, bors,
só, cukor stb.). Amit én ettem arra maximum azt lehetett volna kiírni, hogy „nyomokban
majonézt tartalmaz”. Ezenkívül a sárgarépa szinte teljesen kimaradt belőle,
helyette uborkát találtam, aminek viszont köze nincs a Coleslaw salátához. Nem
volt rossz ízben, de nem szeretem, ha valamit másként reklámoznak, mint ami
valójában.
Az
étel mellé járt még egy bolti zsemle, azzal nem volt különösebb gond, ez került
így 25 lejbe (1.650 ft kb.). Ettem már ennél az ételnél rosszabbat is, és
kevesebbet is ennyi pénzért, és végülis jól lehetett vele lakni. De sajnos sem
ízben, sem mennyiségben, sem eredetiségben nem adott semmi kiemelkedőt. Nem
tudom, hogy a hús szárazsága máskor is probléma, vagy csak nálam alakult így,
de nagyon fáj, mert egy intenzívebb BBQ ízzel egy jól elkészített hús
rengeteget dobna ezen az ételen és feledtetné a saláta körüli aggályaimat is.
Így viszont sajnos azt kell mondanom, hogy egy teljesen átlagos ételt ettem.
Viszont a facebook-oldalon található értékelések a hely kapcsán meglehetősen
pozitívak, így lehet, hogy próbálkozni fogok még velük.
Értékelésem:
6/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megtekintheted)
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/forgofoodtruck/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése