Na végre! – Maxx Plate, Doner Max, Kolozsvár
Korábban
több írásomban is utaltam arra, hogy a kolozsvári gyrosok, noha nem
kifejezetten rosszak, azt a klasszikus gyros-érzést nem igazán tudják nekem
átadni. Éppen ezért miután megkóstoltam a Spartan gyrosát, amiről már korábban
írtam, azt gondoltam, nem keresgélek tovább, ez jó lesz a továbbiakban. Aztán
egyik nap a Iulius Mull-ben láttam, hogy egy másik helyen, konkrétan a
Doner Max-ban, éppen pitákat raknak be egy sütőbe. Az illatok jók voltak, és
mivel azt láttam, hogy szinte minden ételhez raknak is egy fél vagy egész
pitát, hát gondoltam, próbáljuk meg. Meg is néztem a kínálatot, kétféle hús,
sok pita- és tálvariáció. Gondolkodtam mi legyen, végül a névadó a tálat a MAXX
Plate elnevezésűt kértem. Ennél volt drágább is, ez egy 19 lejes tál, ami kb.
1.300 forint.
Az
étel gyorsan elkészült, kb. 2-3 perc alatt előttem volt. Csak felsorolásképpen
mi volt rajta:
-
Borjúhús
-
Sült krumpli
-
Feta sajt
-
Jégsaláta
-
Káposzta
-
Lilakáposzta
-
Paradicsom
-
Hagyma
-
Csemege uborka
-
Halapeno (?) paprika
-
Majonézes szósz
-
Tzatziki szósz
-
Csípős szósz
-
Egy fél pita
ŐŐŐŐŐŐ…ízé…rendben
van. Ja és lett volna kukorica is, csak azt nem kértem rá. Azt hiszem erre
mondják, hogy nem gyenge. Azon meg különösen elgondolkodtam, hogy van egy
nagyobb 25 lejes táluk. Ha ez a kisebb, akkor ki a nagyobb célközönsége? Fekete
Laci?
Na,
kezdjük a kóstolást! A pitának kellemes íze volt, puha, édeskés, kevés maggal,
érződött, hogy helyben készült, egy kis ideje azért szerintem már várakozott.
Nem volt annyira finom, mint a Spartan kenyere, de bőven hozza az elvárt
szintet.
A
krumpli szerintem mirelit termék volt, de frissen készült, és a fűszerezése sem
a szokásos volt, kicsit paprikásnak éreztem. Összességében ízlett és a
mennyiségével is elégedett voltam, és ezt most abban az értelemben mondom, hogy
nem volt túl sok. Nagyon sok helyen esnek abba a hibába, hogy a tálakat
telenyomják krumplival, és alig vannak zöldségek. Itt ilyen nem történt, mindenből
amit adtak jó nagy mennyiség került a tányérra, nem lehetett hiányérzetem.
A
borjúhús tovább folytatta a pozitív sort, Finom, puha, fűszeres, a „gumi” érzés
a legkevésbé sem volt benne. A borjúhúsok közül nekem a kedvencem a pécsi
Rákóczi úti Döner Kebabos húsa, de ez elérte azt a szintet. Azóta kóstoltam csirkével
is, az is finom.
A
zöldségek abszolút hozzák, amit kell, lédús, friss, finom az összes. Kettőről
említenék kicsit többet. A csemege uborka nálam itt is telitalálat, ad egy
kellemes savanykás ízt az egész ételnek. A paprikával viszont óvatosan, én nem
vetem meg a csípős ételeket, de ez nekem kicsit már sok volt. Aki nem szereti
az erőset, inkább ne kérje rá!
A
csípős szószból viszont bátran lehet kérni, inkább pikánsnak mondanám, mint
igazán csípősnek, ebben is éreztem némi paprikás ízt. A másik két szósz is
nagyon ízlett. A majonézes nem tisztán majonéz volt, hanem egy édeskés,
szerintem kissé fokhagymás szósz, nekem nagyon bejött. A Tzatziki is olyan
volt, amilyennek lennie kell.
A
tállal simán jóllaktam, sőt, az utolsó falatokat nem bírtam megenni, és nagyon vacsoráznom sem kellett már. Összességében a 19 lej nem pénz ezért az ételért.
A kolozsvári gyros/Döner fronton egyértelműen a legjobb, amit ettem, de
szerintem ha a hely véletlenül Pécsre akarna települni, a legtöbb gyorsosnak
fel kellene kötnie azt a bizonyos alsóneműt (az persze egy másik kérdés, hogy
vajon az itthoni vállalkozási szabályok mellett tudnák-e ennyi pénzért árulni a
terméküket).
Ha
nagyon kukacoskodni akarnék egy egész pita és egy házi krumpli még ezen az
ételen is dobhatna, de ha ennek a véleményemnek pontokban is hangot adnék, az
szerintem a sóherség ultramagas foka lenne. Ebben az ételben nem kell keresni a
hibákat, mert nincs benne!
Értékelésem:
10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben a helyről: http://www.doner-maxx.ro/
Ha szeretnél értesülni az új
cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése