Ha a lehetőség adott… – Replay Cafe & Restaurant, burger menü

 

Vannak olyan helyek Pécs városában, amelyek árkategóriája nem igazán az én pénztárcámhoz van méretezve, de figyelem őket, hogyha van valami ebédmenü ajánlatuk, vagy másfajta akciójuk, akkor kipróbálom őket. Ilyen volt a Replay Cafénak a november 9-10-i készletkisöprő akciója, ahol minden helyben fogyasztott ételért 50% kedvezményt adtak. Ilyenkor azért csak ki kell próbálni valamilyen ételt. A repertoár nagyon széles levesek, saláták, burgerek, steakek, desszertek, van itt minden, mint szem-szájnak ingere. Végül azonban egy hamburger menü mellett döntöttem, konkrétan bacon-cheesbrugert választottam, valamint, ha már ott voltam, akkor egy kékszőlős bio-limonádét és egy tiramisut is kértem.

 


Az ételre sajnos rengeteget kellett várni, kb. 35 percet. Ez azért volt furcsa, mert tény, hogy nem volt üres a hely, de így is legfeljebb félház volt, így nem éreztem indokoltnak ezt az időt. A limonádét megkaptam szerencsére már az elején, azt tudtam kortyolgatni, és bár egy icipicit nekem savanyú volt, de nagyon érződött benne a friss szőlő és citrom íze, úgyhogy jól esett.

 


A burger menühöz ezen a helyen házi sült krumpli és coleslaw saláta jár. Méretét tekintve az egész menüt közepesnek mondanám, láttam már ennél nagyobb, de kisebb burgert is. Kezdem most a fő elemmel, ami szerencsére nagyon jól sikerült. A hús az egyik legfinomabb marha volt, amit ettem, minimál-fűszerezéssel, picit rózsaszínes maradt a belseje, az íze viszont nagyon intenzív. A buci egy enyhén édeskés termék, szintén helyben készült, nagyon ízletes. Bacon is kellemesen ropogós, én így szeretem, és a zöldségek mennyisége és minősége teljesen rendben van, a hagymák kicsit nagyobb karikákba lettek vágva, de ez ízlés kérdése, nincs vele gond. A cheddar sajt jó minőségű, intenzív ízű, viszont kicsit nekem elnyomta a hagyományos hamburgerszószt, így annak az ízét nem éreztem igazán. De ezzel együtt is nagyon finom burgert ettem.

 


Sajnos a köretelemekkel kevésbé voltam kibékülve. A krumpli jól átsült, de azt a klasszikus ropogós állagot nem éreztem. De ez a kisebb baj lenne, a nagyobb az volt, hogy borzasztóan elsózták. Nem is tudtam megenni, a sómennyiség itt egyértelműen az élvezhetőség rovására ment. A coleslawt meg épp ellenkezőleg kissé íztelennek, jellegtelennek éreztem. Nem volt rossz érzésem vele kapcsolatban, de nem is nagyon adott hozzá az ételez.

 

A főétel után a desszertet már sokkal gyorsabban hozták, kb. 5 perc alatt. Nagyon gusztusosan, kis fagyigombócokként tálalták a tiramisut, ami annyira lágy volt, hogy a krém konkrétan olvadt az ember szájában. Selymes és krémes az egész, nagyon jó, intenzív, de nem túltolt kávés ízzel. Ebben a desszertben egyetlen egy olyan dolog sincs, amibe bele tudnék kötni, nagyon-nagyon ízlett.

 


Az egész ételért – limonádé nélkül – 2.000 forintot fizettem a kedvezményekre tekintettel. Azt gondolom, hogy ennyi pénzért ez az étel bőven megérte. Az más egy másik kérdés, hogy ugyanezt mondanám-e, ha 4.000 forintba került volna. Úgyhogy ezúttal az ár-mennyiség arányt nem veszem figyelembe az értékelés során. Az étel mellett szól, hogy a fő elem, vagyis a burger – és leginkább a hús – tökéletes volt. Ugyanígy a desszert is a legfinomabb tiramisuk egyike volt, amit ettem. Viszont a mellett nem tudok elmenni, hogy a két köretelemből mind a kettővel volt problémám, és nekem a várakozási idő is kicsit sok volt. Ezzel együtt az összbenyomás azért pozitív. Majd a legközelebb lesz valami rendkívüli akciójuk, akkor meg szívesen kipróbálom valamelyik steak-ételüket is.

 

Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/ReplayCafePecs/  

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról