Második menet – DEGESZ Pécs, hamburger box

 

A DEGESZ étteremről korábban már írtam, de sajnos nem igazán zártam a szívembe. Viszont már korábban láttam, hogy nekik is van hamburgerük, és azt azért minden helyen szeretem kipróbálni. Épp ezért, úgy gondoltam, hogy a második próbálkozásnál ezzel próbálkozom. A hamburger boksz elnevezésű ételük nincs túlbonyolítva: burger és sült krumpli. A Netpincéres alapár (amihez most már nincs külön kiszállítási díj) 1.750 forint, de a dupla húsos-dupla sajtos verzió nem sokkal drágább, 1.950 forint, ezért annál maradtam. És már lehet is rendelni…

 


… azaz lehetne. Csak itt is előjött az a probléma, ami a Piros Talicska csárdánál, hogy 2.000 forint a minimális rendelés. Most pedig, ha csak 50 forinttal is, de alatta vagyok. Semmi gond, nézzük, mit lehet mellé rendelni. Mivel nem kell túllépnem nagyon, valami szósz elég lesz. Egy ezersziget öntettel próbálkoztam, ezzel 2.150 lett a rendelésem, ez már oké. Most már csak várni kell, remélem, sikerül a régi hibákat javítani.

 

A kiszállítási idő tekintetében rögtön egy elég erős előrelépést sikerült produkálni ezúttal 40 perc alatt megérkezett a menü, abszolute jó idő. A burger mérete picit nagyobb, mint az átlag, a két emberes szelet hús miatt éreztem, hogy a mennyiséggel ezúttal sem lesz gond. A krumplival kezdtem ezúttal a kóstolást, és szerencsére újabb hibát sikerült javítani. A burgonya ezúttal szép aranysárga volt, friss, ropogós, nagyon ízlett és ezúttal a sóval is jól bántak. Kezdtem tényleg azt érezni, hogy a korábbi hibák inkább csak figyelmetlenségből adódtak.

 


Ezután kóstoltam meg a külön rendelt szószt. Állagát tekintve nem igazán mártogatós, annál kicsit hígabb, de magán az étlapon is öntetként szerepelt, így ezzel nincs gondom. Az ízével meg szerencsére még annyira sincs. Nagyon jó savanykás, főleg az uborka és a fokhagyma ízét éreztem rajta. Íze tekintetében – különös tekintettel az édesebb burgerszószra – abszolute működött mártogatósként is.

 

A burgeren belül a húst kóstoltam meg. Ez egy kevert hús, sertés-marha kombináció. Ezért nem haragszom, ez az étlapon is szerepelt. Fűszerezése inkább a sertéshúshoz illő, kicsit markánsabb, de ezzel sincs különösebb bajom. Amivel viszont egy kicsit igen, az az állaga, itt is előjött az a vagdalt húsos-fasírtos érzés, ami azért nem a tradicionális húspogácsa. A buci az édeskésebb irányt viszi, alapvetően nincs vele gondom, ahogy a zöldségek is hozzák, amit kell, meg a szósz is korrekt. A jalapeno paprika adott egy csípősséget ott, ahol volt, de viszonylag keveset kaptam sajnos belőle. A cheddar a klasszikus ömlesztett verzió, picit McDonaldsos hatást kelt (szerencsére a többi összetevő nem), aki ezt kedveli, az imádni fogja, nekem bevallom nem ez a kedvencem, de azért negatívumnak sem hozom fel.

 


Összességében az étel most is elég egy bőséges jól lakásra, amiért a 2.150 forint nem vészes ár. Igazából amikor rendeltem, az volt az elvárásom, hogy az előző kóstolásomnál valami sokkal jobbat kapjak. És tulajdonképpen ez bejött, ez az étel tényleg lényegesen ízletesebb, mint a másik boksz, amit kóstoltam. Viszont most már azt érzem, hogy főleg nem az összetevők miatt, hanem az első kóstolásomnál valami nagyon nem jött össze. Még mindig azt mondom, hogy a hely főleg a mennyiségre épít, de most azért minőségben is bőven megütötte azt a szintet, amit elvárok. Erre sem mondom azt, hogy tökéletes, de itt már sokkal több volt a pozitív élmény, mint a negatív, és az apró hibák is javíthatók. Szóval ez alapján már merem ajánlani a helyet.

 

Értékelésem: 8/10 (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz)

Bővebben a helyről: https://degeszpecs.hu/

Ha szeretnél értesülni a legfrissebb cikkekről, csatlakozz a Blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról